torstai 8. maaliskuuta 2018

Kateruuveista

Yhteistyössä Kingi Oy:n kanssa

Katon teko on jo aika pitkällä, terassin katto ja toisen puolen lape talosta ovat valmiina. Katon harja- ja päätylistat kiinnitetään Kingi Oy:n KINGI kateruuveilla, jotka ovat C4-ilmastorasitusluokkaa ja täyttävät samat korroosionkestävyyskriteerit kuin peltikatteetkin. KINGI kateruuvit valmistetaan Nurmijärvellä ja niiden tuotannossa käytetään mahdollimman paljon kotimaisia raaka-aineita. Niinpä näillä ruuveilla on Avainlippumerkki, joka on aina kiva juttu rakennustarvikkeissakin.


Tämän ruuvin juju on siinä, että sen kärki porautuu helposti oikeaan kohtaan asennettaessa ja näin peltikin naarmuuntuu vähemmän. Ei siis tarvitse juuri paikkamaalailla. Ruuvit laitetaan omalla niiden asentamiseen tarkoitetulla hylsyllä, joka on hieman normaalia kahdeksan millimetrin hylsyä suurempi. Ruuvit ovatkin menneet näppärästi paikoilleen! Ruuvien kruunussa on paksu maalikerros, joka kestää sateessa ja saasteissa. Ruuvien mukana saa takuutodistuksen, jossa ruuveille annetaan 20 vuoden ruostumattomuustakuu, 30 vuoden vuotamattomuustakuu ja 50 vuoden poikkiruostumattomuustakuu. 

Peltejä on tosiaan nyt muutama päivä laitettu. Suorat pätkät menevät joutuisasti mutta jiirit vievätkin sitten aikaa, kun täytyy leikellä peltejä. Tälläisessä lukkosaumakatossa pellin läpi kiinnitettäviä ruuveja käytetään lähinnä vain erilaisten listojen kiinnitykseen ja pellin päiden kiinnitykseen jiireissä. Muilta osin kattopellit kiinnitetään ruoteisiin litteäkantaisilla ruuveilla, jotka jäävät peltien alle piiloon tiukasti pitävien ponttien kohdalla. Kirjoitan myöhemmin lisää katon teosta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti