keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Valkoista valkoiselle

Talosta on muutamien vekslausten jälkeen tulossa valkoinen ja ikkunanpuitteista vielä valkoisemmat. Eli hieman eri sävyä haetaan seiniin, jotta ikkunanpuitteet ja muut koristeet erottuvat. Etsimme mahdollisimman luonnollista sävyä, joka istuu maisemaan ja on perinnevärien mukainen. Valkoisessa on haasteena, ettei se paista maisemasta kesällä ja näyttäisi mukavalta talvella, mutta ei myöskään taita kellertävään. Perinneväreissä on käytetty myös kerman väristä maalia, siitäkin pidän. Sittenkin pitemmän korren vetää tällä kertaa valkoinen. Ulkoasuun tulee lisäksi ripaus lämmintä puunsävyä. Kaiteiden päälle, följareihin ja kenties räystäiden alle.

Talon väriksi on ollut oikeastaan vain kaksi vaihtoehtoa, joko vaaleankeltainen tai jokin valkoisen sävy. Jossakin kohtaa keltainen ei enää tuntunut meidän jutulta ja valkoinen on vahvistunut jatkuvasti, joten katon väri uskallettiin valita ja tilata tämän suunnitelman mukaan. Olemme käyneet muutamissa valkoisissa esittelytaloissa. On aina eri asia nähdä väri luonnossa kuin värikartassa! Täytyy seuraavaksi hankkia paria sävyä testipurkit, maalailla testiksi kuusilautoja ja tutkia lopputulosta ulkona eri valoissa. 

Saatiin Finnlamellilta hiljattain mukava kirjelähetys, jossa oli mukana talon maalausohjeetkin. Lisäksi tuli rakennepiirrustukset, tarvikelistat ja hirsikehikon pystytysohjeet. Niihin voikin alkaa perehtyä, vaikka tosiaan itse olemme vain hanslankareina pystytyksessä. Tavaraa on ainakin aluksi paljon tontille purettavaksi. Pian ne tietysti hupenevat, kun pystytys valmistuu.

Oikein mukavaa loppuvuotta kaikille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti