lauantai 24. helmikuuta 2018

Talo talviasussa

Kodilta näyttää ja tuntuu jo, mitä nyt vähän on keskeneräistä vielä. :D

Seinissä näkyy uurteina väliseinien kohdat. Sisällä ei olekaan enää ihan niin kaaosta. Kuvissa on vielä lunta, mutta pari päivää huhkin sen kanssa eikä enää ole paljoa jäljellä. Teen raksalla näitä lumitöitä, haen rautakaupasta pressuja sun muuta tarviketta ja siivoilen pihaa, muuta en juuri osaakaan tässä vaiheessa tehdä. :) Mies nikkaroi viime viikolla terassin pohjarakenteen, jotta rakennusmiehet pääsivät tekemään terassin kattoa. Rakennusmiehemme ovat työmaalla hirsipaneeleita laittaessaan kehuneet talotoimittajamme puun laatua todella hyväksi. Hyvältä näyttääkin kyllä!

Nyt on ollut hienoja kevättalven päiviä. Vähän meni kylmemmäksi, muuten tähän asti on sattunut tosi hyvät rakennussäät. Kevättä kohti mennään. Jospa seuraavalla kerralla on jo näytettäväksi peltiä katolla. 

PS. Kiitos runsaasta osallistumisesta Raksamessujen lippuarvontaan. Liput on arvottu ja voittajille laitettu viestiä. :) 

4 kommenttia:

 1. Olipa kiva löytää blogisi. Meillä haaveena hirsitalon rakennuttaminen. Mikä talomalli teillä on ollut suunnitelman pohjalla?

  VastaaPoista
 2. Mukavaa, kun löysit blogiini ja toivottavasti saatte täältä vinkkejä omaan rakennuttamiseenne! Suunnitelman pohjana on muunnos Vuokosta https://www.finnlamelli.fi/mallisto/malli/vuokko-157/. Tästä oli vielä eri versio Finnlamellin hirsikotien luonnospankissa, nyt en löytänyt enää tätä mallia suoraan verkkosivuilta, kun sivut ovat uudistuneet. Varmasti kysymällä selviää, jos olette kiinnostuneita tästä samasta pohjasta!

  VastaaPoista
 3. Onnea uuteen tulevaan kotiinne :)! Ihanan näköistä, ja se tunne on kyllä huikea! Vietimme juuri 3v asutuspäivää ja meilläkin on Finnlamellin muunnosmalli Jaakosta ja talotoimittajaan täytyy kyllä olla äärimmäisen tyytyväinen, alusta loppuun.
  Oletteko ajatelleet maalausta, kuinka toteutatte? Minua kiinnostaa, koska talomyyjämme suositteli hirren ahavoittamista että talo maalattaisiin vasta aikaisintaan seuraavana kesänä pystytyksestä, ja näin tehtiin. Oli vain älyttömän iso homma tietenkin ikkunanpokien irroituksineen ym, ja suuri osa hirsirakentakijista näyttää maalaavan jo hyvinkin ennenkuin ikkunat on paikallaan :)
  T. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Piti heti katsoa millainen Jaakko on, onpa kaunis talomalli teilläkin! :) En ole kuullutkaan ahavoittamisesta, onpa mielenkiintoista. Olisiko kyse siitä, että jos kesällä rakentaa niin odottaisi talven yli? Talvella kun ilmankosteus on kuulemma ihanteellinen hirsirakentamiseen, niin jos tällöin ei tarvitse enää toisen talven yli odottaa? En kyllä tiedä ja minäkin olen huomannut, että hirsitalot yleensä käsitellään aika pian. Olemme suunnitelleet käsittelevämme talon nyt kevään mittaan ja talomaaliksi valitsimme Virtasen Maalitehtaan 4 Öljyn maalin. Tästä onkin tulossa blogiin lisää juttua piakkoin! :)

   Poista