keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Kuvavirtaa katolta


Tässä koostetta raksan tapahtumista parin viikon ajalta, jotka ovat hyvin pitkälti olleet kattorakenteiden tekoa. Päätykolmiot tulivat Finnlamellilta elementteinä ja näihin myös oli valmiit räystäselementit. Jotain pientä sovitusta oli mitoituksissa ja työmiehet päättivät korjata ongelmaa työstämällä räystäselementtiä, jotta istuu paikalleen oikein. Vaikka tuossa nyt meni hetki ylimääräistä aikaa, valmiit elementit kyllä säästivät aikaa, koska niitä ei enää erikseen tarvinnut työmaalla rakentaa. Elementit olivat kaikin puolin sitä mitä pitikin, lukuunottamatta tuota pientä sovittamista vaativaa hommaa. Räystäät ja hirsipaneelit on ympäri taloa nyt niin siististi asennettu, että välttämättä ei tarvitse rakenneleikkauksissa suunniteltua peitelistaa rakojen piilottamiseksi. Täytyy katsoa elääkö puu minkä verran sitten. Ilmankosteus on kyllä ollut talvirakentamisessa oikein loistava!

Pääsisäänkäynnin yhteydessä on jiirikulma katossa ja timpuri tuota rakenteli rauhassa ja pohti erityisesti räystäiden otsalautojen liittymää. Se on vielä vähän vaiheessa, sivulla räystäs on kattokulmassa ja "lyhdyssä" 90-asteen kulmassa. Näihin ei oikein ole ratkaisua ja vaikka piirrustuksissa on pääpiirteet ajateltu, yksityiskohdat ja jotkin asennustekniset tuet tai rimat puuttuvat kuvista.

Tähän pisteeseen on päästy, eli aluskate on paikoillaan ja ruodelaudoitukset laitettu nekin. Pian alkaa peltien asennus. Asennusjärjestyksessä joudutaan kuitenkin terassin kattorakenteet tekemään peltejä myöten valmiiksi, jotta toisen lappeen räystäät voi laittaa umpeen. Asennustilaa räystään ja terassin katon valiin jäisi muuten vain kymmenisen senttiä. Jossain välissä tuo alue pitäisi myös maalata samasta syystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti