torstai 1. helmikuuta 2018

Kehikkoa kohti

Niin koitti kauan odotettu päivä ja hirsitoimitus saapui! Kun vajaa vuosi sitten kävimme Finnlamellin Jyväskylän toimistossa tekemässä sopimuksen talosta, tuntui kaukaiselta tuolloin ajatus hirsien saapumisesta. Aamu alkoi kuorman purkamisella ja piha oli kyllä melko täynnä paketteja. :D Vaan kaikki mahtuivat ja aamulla alkanut lumisade lakkasi puolen päivän aikoihin. Lumesta puheen ollen perustuksen putsaaminen ennen hirsipakettien toimitusta oli aika koitos, kun pressujen päällä oleva lumi oli puoliksi jäätä. Olisi voinut päivän varata lisää lumitöihin. Sentäs jää irtosi pressuista ja ne säilyivät ehjinä, niin voi käyttää muuhun suojaamiseen vielä. Saimme toimitusta edeltävänä iltana lumet pois perustukselta ja viimeiset kasat kolattiin kauemmas samalla kun hirsipaketteja purettiin rekasta. Aamun mittaan satanut höttöinen pakkaslumi olikin unelmaa kolata pois.
Ensimmäisen päivän päätteeksi valmistui jo ensimmäinen hirsikerros. Perustuksen ja alimmaisten hirsien väliin laitettiin Meltexiltä hommattu radonkaista ja Finnlamellin toimituksessa mukana tuleva talotiiviste. Seuraavana päivänä tontille tulivat myös kattotuolit. Ovien ja ikkunoiden paikat alkoivat hahmottua. Hirsi on siis kooltaan 240x260 ja helmenhohtavaa kuusta. Nopeasti hirsikehikko kyllä nousee ja talolta alkaa näyttää!4 kommenttia:

 1. Sattumalta löysin blogisi ja miten olikin hyvä sattuma! :) Meillä pötköttää mökkitontilla viime maanantaina saapunut Finnlamellin hirsikuorma ja huomenna alkaa pystytys. Eletään siis aika samanlaisia hetkiä, vaikka teillä onkin hieman isompi rakennus nousemassa. ;) Kiva lukea blogiasi!
  -Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva, että teillekin on saapunut Finnlamellin kuorma. :) Ja mukavaa, kun löysit blogini. Nämä on kyllä jänniä aikoja! Tsemppiä teillekin rakentamiseen!

   Poista
 2. Moi! Nyt ehdin vihdoin kurkkaamaan miten projektinne etenee ja kommentoimaan tänne blogiinkin.
  Hauskaa, että meitä blogisi sattumalta löytäneitä ja samaan aikaan rakentavia on muitakin :D Mahtavaa nähdä kuvia teidän raksalta ja fiilistellä myös meidän tällä viikolla saapuvaa kuormaa! :) Hienosti teillä siellä hirsikehikko nousee! Ja ai että, miten komealta näyttää jo nyt! :)
  Nappasin myös vinkin siitä, että lumityöt kannattaisi aloittaa ajoissa. Traktorilla on toki enimmät aurattu tontilta, mutta kyllähän siellä kolaamista riittää...
  Terkuin Johanna

  VastaaPoista
 3. Mukavaa, kun teidänkin kuorma saapuu pian! :) Nopeasti on tosiaan edennyt työt raksalla, joka päivä tapahtuu uutta. Meilläkin tosiaan traktorilla aurailtiin, mutta perustuksen lumitöissä oli kyllä isompi homma kuin kuviteltiin. Tsemppiä teille rakentamiseen!

  VastaaPoista