sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Virtaa rakennushommiin

Tontilla on nyt kytkettynä sähkö! Aggregaatin raahaus loppuu siis tähän ja virtaa saa suoraan pistokkeesta. Sähköliittymä maksoi meillä noin 5000 euroa plus tarvikkeet. Sähkömiehet kävivät pystyttämässä tontille yhden tolpan lisää ja siirsivät toista kauemmaksi, niin nyt ei maisemaikkunasta tarvitse katsella sähkötolppaa. :D Mittarikaappikin on asennettu ja kaapeli viety sisälle taloon teknisen tilan kohdalle. Metalliset suojakourut vielä puuttuvat kaapeleille, asennellaan kun saadaan tontille. Sähköjen kytkentä aikaistui hieman ja mittarikaappi telineineen pystytettiin hetkeä ennen kytkentää. Talolle menevä kaapeli on myös laitettu suojaputkeen, helposti meni 40 metrin matka 75 millimetriseen TEL kaapelinsuojaputkeen, mitä Meltexin kuormassa tuli syksyllä. Tuollanen talokaapeli on tosiaan sen verran tukevaa laittaa putkeen, ettei tarvinnut vetonarua.


 


Yllä näkyy tämänhetkinen pistorasia ja valmiina oleva ulkovalon paikka. Tontilla on käynnissä kuumeinen kaivantojen ja muutenkin pihan tasoittelu vielä muutamana päivänä, jotta tulee lisää tilaa hirsipaketeille. Rakennusporukan kanssa on palaveerattu. Kauaa ei mene, kun toivottavasti päästään vihdoin kivijalasta ylöspäin. Melkoinen määrä tavaraa on kaivettu tähän mennessä maan alle, näin jälkeen päin ajateltuna. Seuraavan rakennusrupeaman tavoite on siis saada talo pystytettyä, aluskatteet ja pellit laitettua kattoon ja ikkunat ja ovet paikoilleen. Sitten jatkamme maaliskuussa itse maalaustöillä ja pohjan valmistelulla lattiavalua varten.

Vielä sellainen valmisteleva proseduuri kuuluu hommiin, että valamme betonista tuet neljälle kantavalle pilarille, jotka olohuoneeseen laitetaan pystytyksen yhteydessä. Tosiaan kun sitä lattiavalua ei vielä ole ja pilareihin tuli pieni rakennemuutos. Teemme betonilimput muottiin työmaalla. Lisäksi teemme lumitöitä ja tuomme rakennustelineet työmaalle ennen rakennusmiesten tuloa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti