sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Talviraksan puuhia

Seuraava ohjelmanumero alkaa olla valmistautuminen hirsitoimituksen saapumiseen, johon on pari kuukautta aikaa. Pystytysporukka on tiedossa ja nyt aletaan hankkia rakennustelineitä ja muita tykötarpeita valmiiksi. Rakennuttajahan on vastuussa työväkensä turvallisuudesta, joten rakennustelineet ja muut asianmukaiset turvavälineet on rakennuttajan huolehdittava työmaalle. Katto ja sisäkatto tehdään samaan syssyyn sitten. Lattian valaminen ja lattialämmityksen asentaminen tehdään vasta, kun kehikko on jo pystyssä. Harmi, kun eristyksiä ja putkituksia ei ehditä laittaa ennen pystytystä. Olisi ollut hyvä, kun olisivat olleet valmiina.

Onneksi säitä on riittänyt vielä tähän asti tehdä tontin tasoituksia. Suodatinkangas ehdittiin laittaa lähes koko terassialueelle, pikku pätkä on vielä laittamatta. Kunpa saataisiin tehtyä talon ympäryksien tasoitukset loppuun vielä jonain suojasäärupeamana, vähemmän hommaa jäisi keväälle! 

Talviraksan tulevia töitä onkin: pihan tasoitukset loppuun, sisätäytön tasaus (putkitukset ja eristelevyt), likavesiputkiojat, sähköliittymän kytkeminen ja maalämpökaivon poraus. Suunnittelurintamalla sähkösuunnitelmien teko. Jollakin konstilla on tuota kalliota vähän jyrsittävä pois, lienee timanttileikkurilla leikkaaminen on ratkaisu tässä tapauksessa. Alla kuvassa viimeiset routaeristeiden laitot vesijohdon päälle, nyt on jo ummessa tuo näkymä.

1 kommentti:

  1. Talvi luo varmaankin omat haasteensa tuollaiselle projektille. Meidänkin pitäisi tehdä mökillä alituksia teleputkille, se kuitenkin jäänee ensi keväälle. Silloin on varmasti hieman vakaampaa säänkin kannalta. Tsemppiä rakennusurakkaanne!

    VastaaPoista