sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Pohjapiirrustus

Pohjapiirrustus tuntuu edelleen aivan täydelliseltä! Pidän tuosta erkkeristä ikkunoineen jo hurjasti. Terassille johtava takaovi päätettiin pitää lasisena alas saakka, eli ilta-aurinko loimottaa siitä sitten. Voin kuvitella, miten istun tuossa nurkkauksessa lukemassa kirjaa katsoen välillä ilta-aurinkoa.
Tähän pohjakuvaan tuli lennosta muutama muutos. Terassin leveämpää sivua päätettiin jatkaa puolisen metriä aurinkoterassiksi, joka ei siis ole katettua. Myös kaiteisiin tuli muutoksia. Leveämpi porrastus jatkuu takapihalle, kun ulkoilu ja oleskelupihan käyttö keskittyy tuolle alueelle. 

Keittiön saareke on leveämpi kuin kuvassa, jotta uunipellinkin mahtuu nostamaan keittotason viereen. Takan taakse ei tule muurattua seinänpätkää, sillä takassa on leivinuuni toisella puolella. Tikkaat katolle siirtyivät talon oikealle sivulle, jotta niitä pitkin pääsee myös terassin katolle. Niinpä toinen följari vasemmalla siirrettiin myös näkyviin. Teknisen tilan oven kätisyys on vaihdettu, jotta tilan säästämiseksi ovi aukeaa ulospäin huoneesta - on nimittäin melkoista tunkua teknisessä tilassa. Vaan eiköhän kaikki aparaatit sinne sulassa sovussa mahdu.

En malttaisi odottaa, että talo nousee harjakorkeuteensa. Reilut pari kuukautta on nyt aikaa hirsitoimitukseen. Tylsää toki ei ole tälläkään välillä, vaan tontilla on puuhaa. Kerron myöhemmin sähkösuunnitelmasta, jolle on suotu jo muutama ajatus. Nyt mietitään seinään tulevien ulkovalojen ja pistorasioiden paikkoja sekä pistorasioiden sijainteja talossa.

Jossakin kirjoitettiin kerran, että talon rakentaminen on perheen suurin ponnistus, mitä oikeastaan voi edes olla. Niin se varmaan on! Kunhan urakan ajattelee palasissa ja muistaa pitää raksattomia päiviä välissä, niin eiköhän tästä lopulta valmista tule! On myös hauskaa, että rakentamisen myötä jo tässä vaiheessa on tutustunut mukaviin ihmisiin ja töiden ohessa raksalla on käyty syvällisiä keskusteluja ja toisaalta tilannehuumoriakin löytyy, kun kaatosateessa yritetään väsätä jotakin. :)

2 kommenttia:

  1. Hyvä, positiivinen ajattelu kunniaan ja pala kerrallaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin juuri ja jokainen ruuvi ja lapiollinen on lähempänä valmista! :)

      Poista