torstai 28. syyskuuta 2017

Routaa vastaan

Yhteistyössä Styroplast Oy:n kanssa

Valintamme talon routaeristeiksi on Valkeakoskelaisen Styroplast Oy:n EPS pro Routa 120. Eristeet toimitettiin kätevästi tontille suoraan tehtaalta ja kuorman purkaminen kävi jouhevasti. Paketit oli pakattu suuriksi kuutioiksi ja kuljettaja sai tiputettua kuutiot suoraan ulos autosta. Nyt kun työmaalle on tilattu yhtä sun toista, on jo todettu, että purkaminen aiheuttaa toisinaan päänvaivaa, kun jakeluautojen korkeat kuormat on purettava ilman trukkeja ja muita. Onkin sovellettu tilanteen mukaan ja kerran napattu tavarat kaivurin kauhaankin kyytiin. :D 
Routaeristeitä laitetaan talossa siis putkien päälle ja talon perustusten ympärille suojaamaan pakkasen puremilta. Ja eristäminen vähentää suoraan talon energiankulutusta. Ensimmäiseksi styroksista helposti tulee mieleen pienet valkoiset pallerot, joita on joka paikassa kun ovat niin sähköisiäkin. Pro Roudan ensivaikutelma oli aivan erilainen! Eristelevyt ovat kestäviä eivätkä murennu. Ne kestävät päällä kävelyäkin, joka on tosi kätevää siinä vaiheessa, kun koko talon ympärys on ladottuna täyteen kahteen kerrokseen routaeristeitä. Terassin aluekin oli melkoinen eristematto hetken aikaa ennen pihan täyttämistä. Ja varmasti ovat lämpimiä nämä eristeet.

Eristelevyt on erittäin mukavia työstää, silppua tulee vähän ja vaikka levyjä on leikelty, heitelty ja asennettu nyt jo kolmatta sataa, yksikään levy ei ole haljennut. Hukkaa on tullut vain sen verran mitä leikkuista on jäänyt. Levyt on rakenteeltaan tiiviitä, joten niiden vettyminenkin on vähäistä.

Saumat ladotaan limittäin, jotta ei jää rakoja. Levyt on kooltaan 120 cm x 100 cm, joten ne on helppo latoa niin, että saumat jäävät suojaan. Lopuksi uretaanilla tiivistetään putkien ympärykset sun muut raot.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti