sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Kun kaikki menee putkeen

Yhteistyössä Meltex Oy:n kanssa

Pyrimme hankkimaan raksalle mahdollisuuksien mukaan Suomessa valmistettuja tuotteita. Meltex Oy on 1993 perustettu kotimainen putkivalmistaja, jolla on tehtaat Jyväskylässä, Kuhmoisissa, Sipoossa ja Turussa. Tilasimme kätevästi Meltexin Jyväskylän Palokassa sijaitsevasta tehtaanmyymälästä perustusvaiheessa tarvittavat tarvikkeet eli salaoja- ja sadevesijärjestelmät, käyttövesiputket, jätevesijärjestelmät, erilaiset asennus- ja suojaputket sekä maalämmön siirtoputket. Noutomyymälästä saa haettua tarvikkeita suoraan mukaan ja isommalle määrälle järjestyy toimitukset nopealla aikataululla ympäri Suomen. Samassa pompsissa meille tulee radonputkitukset, viemärien ja sadeveden tarkistuskaivot (joista jälkimmäiset tehdään tehtaalla mittojen mukaan mittatilaustuotteina), eristeet ja suodatinkankaat.

Meltexille on myönnetty Avainlippu-merkki, yritys on mukana Luotettava Kumppani -ohjelmassa ja toimii tuotannossaan ympäristövastuullisesti. Viemäriputket valmistetaan kestävästä polypropeenista eli PP-muovista ja niillä on Nordic Poly Mark -laatumerkintä, joka takaa tuotteen korkean pohjoismaisen laatutason. Muutenhan rakennustarvikkeissa käytetään CE-merkintää, mutta muoviputkituotteissa ei toistaiseksi voi tuota merkintää käyttää. CE-merkityn tuotteen ideahan on, että valmistaja vakuuttaa tuotteen täyttävän EU:n rakennustuotedirekiivin vaatimukset ja standardit.

Talon perustuksia tehdessä kaivetaan maahan jos jonkinmoista putkea ja kaikki johtavat talossa tekniseen tilaan. Koska lähdöt tulee sokkelin alta, on putkityöt tehtävä samalla rysäyksellä perustuksen kanssa. Käyttövesiputkia varten kaivetaan oja rengaskaivosta talolle päin ja imeytyskentän suuntaan lähteville putkille aletaan myöskin pian tehdä kaivantoa. Suurin osa talon lvi-töistä tehdään siis tässä alkuvaiheessa!

Kaivolta kotiin! Työmaakuvissa on kaivaukset ja siellä pilkottaa vesikaivokin. Kuvassa kaivo on vielä kesken parin renkaan verran. Tuosta tasosta on vesiputkien lähdöt talolle päin ja seuraavana loppujen renkaiden laitto, eristeet ja peittely. Piti sinne vielä sähkötkin saada vesipumppua varten. Suojaputkessa tietysti.. kerron näistä vaiheista myöhemmin tarkemmin.

Näitä Meltexin putkiasioita voi fiilistellä lisää videolta. :)
3 kommenttia:

  1. Mekin halutaan käyttää mahdollisimman paljon kotimaista, niin kiva lukea tästä. Erityisesti tuo avainlippumerkintä on tärkeä! Meillä alkaa vanhan talon putkien uusiminen. Joudutaan ihan putkistakameraa käyttämään jotta saadaan tarkistettua putkistojen kuntoa.

    VastaaPoista
  2. Tuo on kyllä kiva, että olette keskittyneet valitsemaan Suomessa valmistettuja tuotteita. Meilläkin on täällä Vantaalla pian lämpöputkien eristys edessä. Tämä talon rakennusprojekti on kyllä ollut suurin projekti mitä koskaan on tullut tehtyä, ja vaikka mutkia on ollut matkassa niin mielenkiintoista on ollut.

    VastaaPoista
  3. Iso projekti teillä meneillään. Itse olemme ostaneet valmiin omakotitalon joitakin vuosia sitten täältä Seinäjoelta, mutta nyt pitäisi tehdä putkiremonttia. Emme kuitenkaan ole vielä sen suuremmin suunnitelleet asiaa, mitä nyt vähän kartoittaneet putkiliikkeitä. Kiva kun olette valinneet kotimaisia tuotteita!

    VastaaPoista