perjantai 1. tammikuuta 2021

Lauteille


Sauna tosiaan valmistui ennen joulua. Lauteet ovat tervaleppää, tämä Warkopin laudepaketti kuului talotoimitukseen. Lauteet odottelivat keväästä asti ruokapöydän vieressä asennusta, mutta ovat nyt siis paikallaan. Lauteet on käsitelty parafiiniöljyllä.

Kiukaan taakse tulleet kivilaatat olivat myös jo valmiiksi hankittu, kiukaan viereisessä muurissa taasen on käytetty lattialaattojen jämät. Tarvitsi siis hankkia vain kiuas ja kiuaskivet. Kiukaaksi valikoitui Kota Kuru 20. Muutaman kerran on nyt saunottu ja sen perusteella hyvät on löylyt. Lasiluukku on kiukaassa tosi kiva ja tunnelmallinen.  

Kiukaan käyttöönotossa on tietenkin tärkeintä tehdä esilämmitys ulkona, jotta tehtaan käryt saadaan poltettua pois. Pari pesällistä poltettiin tulipesässä siis ulkona ja sitten vielä asennuksen jälkeen sisälläkin lämmitettiin saunaa tyhjillään, jotta katkuista varmasti päästiin. Kiukaan päällä on kivikori, jolla yhdyshormin suojaetäisyys pienenee ja samalla kiukaaseen saa vähän lisää kiviä.

Saunan myötä siis sisällä on nyt kaikki valmista. Lopputarkastuksessa rakennusvalvonta tarkistaa saunan osalta vielä nuo suojaetäisyydet. Tarvittavat suojaetäisyydet riippuvat kiuasmallista ja ne kannattaa aina tarkistaa kiuaskohtaisesti.

Tämä onkin vuoden ensimmäinen blogipostaus, joten oikein hyvää tätä vuotta kaikille!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti