sunnuntai 24. tammikuuta 2021

Kuistikatsaus


Kuistin laudoitukset valmistuivat loppukesällä ja kun syksy jatkui leutona, ehdimme nikkaroida kuistin rappusetkin. Mallin valinta kesti aikansa, pienemmätkin portaat olisivat tässä riittäneet vallan hyvin. Kuitenkin koska alunperin meillä oli suunnitteilla tähän umpinainen kuisti, teimme portaat joka suuntaan aukeaviksi ja niissä on tuo isompi tasanne, jos kuisti joskus on umpinainen ja siinä on ovet.

Jiirien sahausta toki tässä mallissa riitti, mutta toisaalta kaiteita ei nyt tullut ollenkaan. Rappuset ovat kyllä niin loivat, että näistä on turvallista kulkea talvellakin. Joskus kun kuistia ympäröivät kaiteet, saa siitäkin sitten otteen tarvittaessa. Kuistin laudoitus ja rappuset ovat siperianlehtikuusta. Emme ole käsitelleet näitä millään, vaan puu saa harmaantua luonnostaan. Tämän mallisissa rappusissa talvella tietenkin lumen lakaisua riittää, mutta siitä voi aina oikaista harjaamalla vaikka vain sivuraput.

Samalla pihahommat polkaistiin eteenpäin ja rapunedusta sai lisää täytemaata. Keväällä pääseekin sitten laittamaan pintamaat pihalle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti