torstai 7. tammikuuta 2021

Kotisohvalta (ohjelmasuosituksia)

Ajattelin vinkata pari talojen ja puutarhojen ystäville sopivaa ohjelmasuositusta. Kummassakin sarjassa myös huokuu ruotsalainen positiivinen asenne, josta jo heti tulee kiva olo katsoessa. Nämä löytyvät siis Areenasta ja tulevat telkkaristakin.

Talot huokuvat historiaa -sarjassa selvitetään talojen historiaa ja samalla entisöidään jokin osa talosta, mikä on asukkaiden toiveesta huoltoa vailla. Erityisen kiinnostavaa on sarjassa näytetyt perinnerakentamisen metodein toteutetut kunnostustavat. On myös todella kiinnostavaa sukeltaa vuosisatojen taakse jopa keskiajalle talojen entisten asukkaiden elämäntarinoihin. Tätä sarjaa on tullut jo useampi kausi.


Kuva: Yle Areena


Puutarhakausi vie ajatukset kesään ja puutarhaan. Sarjassa neljä ammattilaista alkavat kunnostaa rapistunutta pihapiiriä ja loihtivat upean puutarhan. Tosi mielenkiintoisia ja kivoja, välillä aika jänniäkin ideoita ranskalaisen ja englantilainen puutarhan vaikutteilla, vaikkapa omiinkin puutarhakokeiluihin sovellettaviksi. Ideoissa käytettään paljon kierrätysmateriaaleja ja puutarhakasveista oppii kaikenlaista samalla. Sarjassa myös kokkaillaan. Pidän siitäkin, että sarjassa on myös huumoria. Tästäkin on olemassa aika monta aiempaakin kautta.

Kuva: Yle Areena


Lisäksi on varmaan mainittava omista suosikeista myös klassikko Strömsö, josta vaan tulee aina niin hyvälle mielelle. Tällaisia suosituksia tällä kertaa kotisohvalta käsin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti