maanantai 14. tammikuuta 2019

Lämmöt päällä

Yhteistyössä KS Geoenergin kanssa

Talvi kiristää otettaan, mutta mikäpä tässä sisätöitä tehdessä maalämpöpumpun huristessa teknisessä tilassa. Pidämme talossa tuollaista muutaman asteen lämpöä ja takkaakin lämmitetään välillä.


Maalämpökaivon meille kävi poraamassa suunnilleen vuosi sitten KS Geoenergi. Tästä voit lukea blogipostauksen maalämpökaivon porauksesta ja keruuputkien asennuksesta. Olikin hyvä porata lämpökaivo jo aiemmin, nyt kun saimme lämpöpumpun paikalleen tekniseen tilaan oli kaivo kätevästi jo valmiina. Näin suunnilleen kuukauden käyttökokemuksen jälkeen olemme tosi tyytyväisiä maalämpöön! On tämä vain niin huoleton ja vaivaton lämmitysmuoto. Tässä muutama kuva muistin virkistykseksi meidän maalämpökaivon porauksesta. Tavoitteemme on seuraavaksi saada puhallusvillat yläpohjaan, niin lämpöä ei pääsisi enää harakoille asti. Vielä on joitakin valmisteluja tehtävänä, kuten väliseinien runkojen paikkojen merkitseminen yläpohjaan ja erkkerin koolaaminen valmiiksi. Erkkerin kohdallekin tulee siis puhallusvilla, joka puhalletaan ilmansulkupaperiin tehtävistä koloista.
1 kommentti:

  1. Onpa ihanan uuden näköiset laitteet ja pumput! Itse asun vanhaa omakotitaloa ja meillä on vanha öljylämmitysjärjestelmä. Nytkin pitäisi varmaan tilata öljypoltinhuolto, hieman on reistaillut näin pakkasilla. Maalämpökin on tuntunut lisääntyneen paljon lähivuosina.

    VastaaPoista