keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Pellavaöljymaalia sisällä ja ulkona

Talon maalaus on edistynyt mukavasti. Etenkin räystäslautojen maalaus on vienyt aikaa, vaan voiton puolella ollaan. Henkilönostin on ollut vuokralla, sillä päästiin käsiksi korkeisiin paikkoihin. Kuvassa yllä talon alaosa on maalattu kahteen kertaan ja yläosa on maalattu vasta kertaalleen. 

Sisällä muutama seinä on saanut jo ylleen kuultopintaista Virtasen Paneelimaalia. Virtasen Maalitehtaan 4 Öljyn Laatumaali on ollut niin unelmaa maalata ulkomaalauksia, että halusimme jatkaa saman tehtaan maaleilla sisälläkin. Olen lukenut muista blogeista monen painiskelleen sisäseinien hirsien vahakäsittelyn kanssa. Ensituntuma Paneelimaaliin on todella hyvä maalattavuus ja levittyvyys. Maali kuuluu M1 rakennusmateriaalien päästöluokkaan ja tosiaan sen tuoksu on varsin mieto maalatessa. M1 päästöluokka määrittelee päästöt yhden kuukauden päästä maalauksesta.

Paneelimaalia ei suoraan myydä kuultavana, mutta Virtasen Maalitehtaan ohjeiden mukaan kuultava pinta saadaan sävyttämällä Paneelimaalin C-pohjaa kuultavan värikartan sävyillä. Testailimme tovin oikeaa sävyä, valittu sävy on Lumi (5060) Valtti Akvacolor 
-kaavalla. Pastan määrällä voikin vaikuttaa lopputuloksen kuultoasteeseen ja testasimmekin myös sävyä Lumi (5060) Valtti Color -kaavalla, jossa pastaa on kaksi kertaa enemmän Akvacoloriin verrattuna. Kannattaa vartoa muutama päivä, sillä sävy näytti heti maalaamisen jälkeen aika valkoiselta. Muutaman päivän kuluttua se oli imeytynyt puuhun ja sen kuultavuus näyttikin juuri siltä miltä toivoimme. Alla on kuvat seinästä heti maalauksen jälkeen sekä muutaman päivän kuluttua maalauksesta. Käsittelykertoja on vain yksi. Loppuviikon urakkana minulla onkin käsitellä loput sisäseinät. Tuntuu kovin mukavalta ja palkitsevalta saada lopullista pintaa näkyviin sisällekin!

Maalin ollessa lopullisesti kuiva pintaan kuulemma saa "vanhanaikaista" kiiltoa kiillottamalla pinta villasukalla. Nyt pinta jää luonnollisen mattamaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti