maanantai 1. lokakuuta 2018

Ikkunoiden tiivistäminen

Nyt on puuhattu ikkunoiden tiivistyksen parissa. Ensin ikkunoiden ja ovien päälle painumavaran kohdalle laitoimme eristettä, lisäsimme ikkunoiden sivureunoihin Finnkiilan puukiiloja ja pursotimme uretaanit paikoilleen. Uretaaneissakin tuntuu olevan eroja ja uretaanipistooli on ehdoton työkalu. Tällä kertaa ikkunoihin meni Penosil Window & Door Elastic uretaania, joka oli hyvää laittaa. Lopuksi ikkunoiden reunat teipataan tiiviiksi höyrynsulkuteipillä. Meneehän näihin rulla jos toinenkin, kun aika monta ikkunaa on. Teipit kuuluvat meillä Finnlamellin toimitukseen.Tiivistysohjeen mukaan tiivistetään myös karalankun ja hirren väli. Ponttien kohta on hieman hankala saada tiiviiksi. Niksinä teipatessa pienellä lastalla teippiä painetaan syvemmälle ponttiin. Hirret noista saumoistaan joka tapauksessa vähän vuotavat näissä kohdin, vaikka hirsissä on tehtaalla esiasennetut tiivistenauhat. Ikkunan pieliin laitettiin kaksi riviä teippiä, kun yhdellä ei yletä. Ikkunan teippaukset vaikuttavat myöhemmin tehtävän talon tiiviysmittauksen tuloksiin, joten tarkkaan on tehtävä tämäkin työvaihe. Tiiviysmittaus kuuluu myöskin meillä Finnlamellin toimituspakettiin ja sen tulee suorittamaan Vertia.

Myös seinän ja ovenkarmien väliin laitetaan eristettä ja teipit, mutta uretaania ei karmien väliin tule ollenkaan. Näin siksi, että ovia voi tarvittaessa säätää.


Seuraavaksi siirrytään ulkopuolelle eli ikkunoiden smyygilistojen laittoon, ikkunapeltien asennukseen ja vuorilautojen nikkarointiin. Alla on pohjamaalatut smyygilistat odottelemassa paikoilleen pääsyä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti