perjantai 6. huhtikuuta 2018

Vedet veks

Yhteistyössä Vesivekin kanssa

Viimeiset nurkkalautojen maalaukset olivat vielä hieman kuivumisvaiheessa kun Vesivekin auto kaarsi pihaan. Ehdittiin kyllä sopivasti nikkaroida citynurkat, kiinnittää kuistin reunapellit ja maalata räystäät ennen asentajien tuloa. On mukavaa saada talo säältä suojaan tältäkin osin ennen kevätsateita, jotka alkoivatkin heti pari päivää asennuksen jälkeen. Vesi ihmeesti roiskuu katolta seinille ilman rännejä, joten kyllä vesikourut on uuteen taloon hyvä asentaa pian katon valmistuttua.


Valitsimme Vesivekin valikoimista Arvo-alumiinirännit, joille annetaan 100 vuoden puhkiruostumattomuustakuu. Tosi kevyitä ovat nämä vesikourut ja tyylikkäitä minusta. Arvo-ränneissä ei ole taiteraitoja mutkien kohdalla, vaan mutkat ovat sileät. Näihin ränneihin ei myöskään pitäisi jäädä valumajälkiä, koska reunan ulkopäärme estää veden valumisen yli rännin sivulle. Etenkin valkoisessa jäljet näkyisivät hankalasti. Laitan myöhemmin kuvia, kunhan olemme päässeet käytössä kunnolla havainnoimaan tätä!

Vesivekin rännit valmistetaan mittatilauksena saumattomiksi määrämittaansa raksalla. Autossa on laite, josta vesikourua tulee sopivan mittaisena. Näin ei jää saumoja, jotka ajan myötä voisivat alkaa vuotamaan. Toki päädyt ja kulmat joudutaan tekemään saumoilla ja tiivistemassalla tiiviiksi. Asentajat laittoivat nuokin saumat siististi.
Näin menevät syöksytorvet paikoilleen. Meillä on sadevesien kokoojakaivo vielä kaivamatta, kunhan maa kevään mittaan sulaa saadaan tehtyä valmiiksi loput kaivuuhommat.Asennustyö sujui joutuisasti Vesivekin paikallisten asentajien toimesta ja päivän aikana tuli valmista. Jännä kuinka talo näyttää heti valmiimmalta kun rännit ovat paikoillaan! Tilasimme samalla katolle menevät tikkaat, jotka miehet laittoivat lopuksi paikoilleen. Talon katollehan on lain mukaan järjestettävä kulku ja meillekin nuo kaksi savupiippua on sinne tulossa. Kuvassa yllä näkyy meidän seuraavaa projektia, jota tässä on valmisteltu rinnalla. Eli karalankkuja on nikkaroitu ikkuna-aukkoihin ja pian saadaan loppuja ikkunoita paikoilleen. Ajatukset alkavat myös suuntautua lattiavalun valmisteluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti