torstai 26. huhtikuuta 2018

F497 + 5087 = :)

Ulkomaalaus on ollut tovin käynnissä. Maalaamme talon kahteen kertaan, ensimmäinen kierros on menossa. Pohjalle on sudittu Virtasen Maalitehtaan Homeentappajaa. Talomaalin sävyksi valikoitui paperi F497. Valkoisen seassa on hitunen keltaista, joten sävy on lämmin. Toinen vaihtoehto olisi ollut valkoinen, jossa on vähän mustaa joukossa, mutta löysimme kuvia tuolla sävyllä maalatusta talosta ja sävy näytti meistä talvella hieman kylmältä. Siksi päädyimme lämpimämpään paperiinEnsimmäinen maalipurkki meni räystäisiin ja talon yläosan maalauksiin, joten on käyty hommaamassa lisää purkkeja. Ei nyt noin montaa sentään mitä kuvassa on, Jyväskylän Seppälän K-Raudasta on tuo kuva. Varsin riittoisalta tämä maali kyllä vaikuttaa! Ensimmäinen käsittelykerta tosiaan maalataan laimennettuna, jotta maali imeytyy syvemmälle hirteen. Niinpä maalin joukkoon sekoitetaan 1:10 osaa pellavaöljyvernissaa. Maalaamme tätä ensimmäistä kerrosta nyt alhaalta ylöspäin, kun kovin suurta innostusta tikapuille ei niinkään meillä maalaustalkoiden naisväellä ole. :) Eipä maali kyllä juuri valu, ettei roiskeita ole tullut. Mutta viimeisen kerroksen maalaamme sitten ylhäältä alaspäin.

Valkoisen peittävän maalin kaveriksi tulee kuultavana sävyä poro 5087. Virtasen maaleissa kuultavan tuloksen ulkomaaliin saa sävyttämällä 3 Öljyn Kuullotetta. Tuote on lakkabensiiniohenteinen toisin kuin 4 Öljyn Maali. Ensituntumalta kuullotekin tuntui todella miellyttävältä levittää. Vaikka se vaikutti purkissa hyvin juoksevalta, se ei kuitenkaan valunut pensselissä niin paljoa kuin oletin. Ja tietysti kunhan ottaa kuullotetta vähän kerrallaan pensseliin, saa minimoitua valumista. Testailimme kuullotetta jo etukäteen, koska aikomus on maalata tällä terassin ja kuistin laipioita ja mietityttää millainen projekti tuosta muodostuu. Valumattomuus on siis varsin hyvä asia!
Lumiesteetkin ovat nyt kuistin katolla paikoillaan. Kaikki rakennustelineet saatiin viimein palautettua takaisin Konevuokraus Ykkösille.


Talon värivalinnassa on se juju, että tulevaisuudessa rakennettavan autokatoksen pääväri on poro ja nurkkalaudat ja muut koristeet taasen paperia. Nykyään yleensä piharakennukset käsitellään samalla värillä kuin talo, mutta ajattelimme noudattaa vanhempaa tyyliä, jossa päärakennus usein on erivärinen kuin piharakennukset. Näin metsän keskelle kalliomaisemaan muuttaessa tuntui parhaalta valita taloon hyvin luonnolliset sävyt. Vaan onpa pihan piristykseksi tulossa lasten toiveesta muuan punaiseksi maalattava vaja, josta kerron tarkemmin keväämmällä.Sisällä on yhtä sun toista puuhaa. Viemäriputkitilaus on vetämässä, joten pian pohjaa päästään tekemään. Valua odotellessa maalipensseleillä riittää edelleen hommia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti