keskiviikko 23. elokuuta 2017

Meille tulee Soklex-lämpöperustus

Yhteistyössä SX-Perustus Oy:n kanssa

Talomme perustus toteutetaan Soklex-lämpöperustuksena, meidän perustusmalli on Lämpöperustus Basic +. Soklex-lämpöperustus on Saarijärvellä toimivan SX-Perustus Oy:n tuote, jota on valmistettu 80-luvulta saakka. Soklexin juju on, että muoteilla saadaan tehtyä sekä antura että sokkeli samalla betonivalulla. Näin työvaiheita jää pois ja aikaa säästyy. Salaoja- ja sadevesijärjestelmät, radon-tuuletus, routaeristeiden asennus sekä maatäytöt tehdään ennen muottien valua. Muotit valetaan yhdellä valukerralla. Raudoitukset ovat valmiiksi mukana muoteissa ja muotit jätetään perustuksen eristykseksi. Lisäksi ennen valua tehdään läpiviennit muotteihin ja normaalisti kaikki muutkin maatäyttöjen alle jäävät työt.

Meillä terassi toteutetaan myös Soklex pilarimuottien avulla ja ne asennetaan ja valetaan samalla tavalla. Mukavana lisänä muotista jää nätti betonipinta näkyvälle sokkelin osalle.

Soklex-muotit tilataan viimeistään kolme viikkoa ennen toivottua asennusajankohtaa ja ne valmistetaan räätälöidysti perustussuunnitelman mukaisesti. Nyt muotit on tilattuna ja perustus tehdään syyskuun puolen välin hujakoilla. Soklexilta saa myös asennuspalvelun, eli meillekin tulee paikalle asentaja. Perustuksen tekoon varataan meillä aikaa viikon verran. Laitan asennuskuvia sitten syyskuussa! YouTubesta voi ensialkuun tutustua Soklexin asennusvideoihin, joissa on hyvin havainnollistettu eri työvaiheet. Kuvassa alla on meidän perustuksen muotti. Kuvassa näkyy myös muotin yläpäässä oleva 75 mm sokkelin kylmäkatkona toimiva pala, joka jää ensimmäisen asennettavan hirren alle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti