keskiviikko 16. elokuuta 2017

Maatyövaihe talotyömaalla

Kun talo tehdään metsään, on tietysti ensin kaadettava puut ja ajettava pois risut, rangat ja rungot. Sitten alkaa maatyöosuus. Maanpinta kuoritaan eli puiden juuret ja kannot kaivetaan ylös ja kuskataan pois tontilta. Ainakin muutama suuri kivi on noussut ylös tähän asti, niistä saakin muotoilla sitten kivan asetelman pihalle.Maata näkyvissä! Paljon riippuu maaperästä, mitä kaikkea maatyövaiheeseen kuuluu ja tässä kohtaa voi tulla yllätyksiäkin. Kalliota saattaa joutua jossakin räjäyttämään. Meidän talo tulee hiekkakankaalle, joten räjäytyksiä ei tarvitse ja maapohjan rakentaminen perustuksen alle on selkeää. Kuorimisen jälkeen maa tasoitetaan ja sitä tiivistetään täryttämällä. Pohjalle laitetaan kapillaarikatko. Tämä tarkoittaa, että kosteuden nouseminen perustuksen alta maaperästä estetään suurikokoisella kalliomurskeella, jota levitellään perustuksen alle. Meille on tulossa betonimuottiperustus, perustushommiin päästään syyskuussa!
Taitaa olla luonnossa jo aavistus syksystä.. Nyt olisi tilauksessa intiaanikesä, ettei tarvitse sateessa tehdä hommia. :)

1 kommentti:

  1. Oho, onpas isoja kiviä tontilla. Tyttäreni osti perheineen tontin joku aika sitten ja ovat nyt katselleet työmaapalveluita, jos kerkeisivät aloittaa maatyöt vielä tämän syksyn aikana. Pitikö teillä tehdä lopulta noita räjähdyshommia?

    VastaaPoista