tiistai 27. helmikuuta 2024

Kirja tilattavissa

Talonrakennustarina -Unelma hirsitalosta -kirjan julkaisupäivä oli eilen ja se on nyt tilattavissa painettuna kirjana verkkokaupasta täältä ja ainakin jo Suomalaisen kirjakaupan verkkokaupasta. BoD:n kirjakaupassa on sisällysluettelosta ja ensimmäisistä sivuista luettavissa lukunäyte. Kirjan e-kirjaksi konvertointiin menee aikaa vielä viikosta kahteen.  

Talonrakennustarina on tarinallinen tietokirja. Kirja siis tarjoaa tietoa kaipaavalle tietoa tarinan muodossa ja tarinaa kaipaavalle tarinan, jonka sisään on leivottu tietoa. Kirjaan on koottuna rakennusaikaisia kokemuksiamme, kiertoteitä kompastuskiville ja säästövinkkejä rakentamisprojektiin.

Olen harkinnut kirjan kirjoittamista blogini pohjalta jo vuosia. Suurin syy tällaisen kirjan kirjoittamiselle on se, että olen löytänyt itse vain yhden vastaavanlaisen kokemuspohjaisen talotyömaasta kertovan suomenkielisen kirjan! Joka sekin on kirjoitettu yli kymmenen vuotta sitten. Muutenkin rakentamisesta on olemassa paljon vähemmän kirjallisuutta kuin vaikkapa remontoinnista.

Kirjan lopussa on liitteenä ohjeet rakennuskustannustaulukon käyttöön, jonka laadimme rakennusprojektimme alkuvaiheessa ja joka meillä oli koko projektimme ajan käytössä. Myös taulukon laatimisen syynä oli alunperin se, ettei vastaavanlaista valmista taulukkoa löytynyt oikein mistään. Taulukko on Google Sheets -pohja, josta voit tehdä kopion itselle täytettäviksi oman projektin tiedoilla. Taulukon välilehdet on selitetty kirjassa. Tai voit toki käyttää välilehtien selityksiä laatiaksesi niiden pohjalta vaikka oman taulukon johonkin toiseen taulukkolaskentaohjelmaan. Lukuiloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti