maanantai 3. huhtikuuta 2023

Kevättä kohti

Niin on taas talvi hujahtanut ja pitenevät päivät vievät kuin itsestään ajatukset kohti kevättä. Tomaatin taimet ovat jo hyvin nousseet kurkkimaan purkeista ja muutkin esikasvatukset on jo mielessä.

Odotan innolla tulevaa puutarhakautta, koska nyt on heti keväästä kasvihuone, jonne taimet voi siirtää jo aikaisin ja kasvukausi oikeasti pidentyy. Tästä voit lukea viime kesäisen kasvihuonepostauksen. Suurin osa käyttämistäni siemenistä on entisten vuosien jämiä piirongin laatikon jemmasta, jotakin kuten salaatin ja herneen siemeniä on hankittu lisää. Tulevana kesänä aion keskittyä viljelemään niitä vihanneksia ja kasviksia, joista varmimmin saa hyvän sadon ja mitä eniten omassa keittiössä käytetään.

Tomaattia eri lajikkeina, kasvihuonekurkkua, avomaankurkkua, salaattia, maissia, yrttejä, perunaa, hernettä, kesäkurpitsaa, retiisiä, pinaattia, chiliä, ruusukaalia ja sipulia ainakin. Porkkanoista on jemmassa entisiä siemeniä, samoin kukkakaalia. Porkkanoita en viime syksynä ehtinyt kylvää etukäteen, joten kylvö jää nyt keväälle. Ajattelin tällä kertaa kylvää ne jo vaihtelevan kasvukierronkin takia johonkin isoon ruukkuun tai astiaan. En ole onnistunut kovin hyvin porkkanoiden kanssa koskaan, varmaan kasvualustakin on ollut liian matala, joten kokeillaan uutta taktiikkaa tänä vuonna.

Keväällä on vuorossa myös odotettu viiniköynnöksen hankinta kasvihuoneeseen. Ja tietysti viimein myös omenapuiden istutus puutarhaan. Toivottavasti viime keväänä istutetut kirsikkapuut ja luumupuu ovat säästyneet myyriltä. Pitkäkorvat niihin eivät onneksi ole verkkojen ansioista päässeet käsiksi.

Ihanaa puutarha- ja muutakin kevättä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti