torstai 26. toukokuuta 2022

Saunasuosikit

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä

Meillä lämpiää sauna yleensä pari kertaa viikossa, ja tässä näin myös rantasaunasesongin alkaessa esittelen muutaman lempisaunatuotteen. Nämä kaikki ovat olleet käytössä pitkän aikaa, joten niitä voi todella suositella ja saunatuotteethan ovat myös tosi kivoja ja käytännöllisiä lahjavinkkejä tai tuliaisia kesävierailuille ja kesäjuhliin.

Lapuan Kankureiden pellavaiset Onni -pesimet* ovat olleet meillä käytössä kauan. Pesimen voi pestä silloin tällöin koneessa kuudessakympissä ja sitten se onkin taas kuin uusi. On siis ekologinen valinta ja kestää käytössä pitkään. Lapuan Kankureilla on muitakin ihania saunatuotteita kuten laudeliinoja. Joissain malleissa on hauskasti toisella puolella vastavärit, kuten meidän metsä-aiheisessa laudeliinassa, jolloin liinaan saa eri ilmettä riippuen kummin päin sitä pitää. Tätä ei taida enää olla valikoimissa, mutta muita samalla tekniikalla kudottuja saunatekstiilejä kylläkin.

Toisaalta myös joskus Kreikasta ostettu luonnonpesusieni on käytössä edelleen sekin. Luonnonpesusieni* on siis Välimeressä kasvava merisieni ja se on siten myöskin hyvin ekologinen vaihtoehto pesusieneksi. Luonnonpesusieni kannattaa kuivattaa käytön jälkeen huolella, niinkuin toki muutkin pesusienet.

Hamam -pyyhe oli itselleni uusi tuttavuus muutama vuosi sitten ja se on sittemmin muuttanut rantakassiin pysyvästi. Se on etenkin kesäaikaan kiva siinä mielessä, että se on hyvin kevyt, ohut ja pieneen tilaan mahtuva pyyhe, joten se on helppo napata rantakassiin uimareissuille tai reppuun eräretkille mukaan. Hamam -pyyhe ohuudestaan huolimatta kuivaa tosi hyvin ja toisin kuin karheutuva frotee, se pysyy pehmeänä. Se myös kuivuu käytön jälkeen nopeasti. Lisäksi pyyhe käy vallan hyvin vaikka torkkupeittona tai muuna lämmikkeenä viileinä kesäiltoina. Kannattaa kokeilla, jos tämä on uusi tuttavuus! Kaurilan Saunan verkkokaupasta löytyy kauniita hamam -pyyhkeitä ja kylpytakkeja*.

Tutustuttuani Gua Sha -ruusukvartsirolleriin*, on se ollut päivittäisessä käytössä siitä asti. Rollerin idea on siis rullailla kasvojen ihoa, jolloin esimerkiksi hoitoöljyt ja voiteet imeytyvät paremmin ja ylipäänsähän tällainen rullailu virkistää ja rentouttaa. Jo pelkästään se virkistää, että kivi on mukavan viileä ja rollerin voi laittaa jääkaappiin, niin on sitten vielä viileämpi käytettäessä. Gua Sha perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen, jonka mukaan tällainen käsittely muun muassa poistaa kuona-aineita ja tehostaa verenkiertoa. Minulla on myös Jade hierontalasta, mutta sitä en ole päivittäin käyttänyt, se on kyllä niska-alueen jumeille hyvä.

Sauna olikin meillä vielä vaiheessa käyttöönottotarkastuksessa, joten se tarkastetaan nyt kesällä talon lopputarkastuksen yhteydessä. Mukavaa kevättä ja alkukesää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti