keskiviikko 11. toukokuuta 2022

Esikasvatettavien kuulumisia

Tässä pieni katsaus toukokuun alun tilanteeseen esikasvatettavien osalta. Omiin ruukkuihinsa on nyt koulittu tomaatin ja paprikan taimet. Kirsikkatomaatit ovat seuraavana vuorossa koulittavaksi.


Pieni yllätys oli jo päiväyksen reippaasti ylittäneet vesimelonin siemenet, joista kaikki innostuivat itämään, vaikka ensin oli kovin hiljaista purkin pohjalla. Viime kesänä yritin ensimmäisen kerran vesimeloneja kasvattaa, mutta en saanut niitä tätä vaihetta pidemmälle. Koetetaan siis tänä vuonna uudestaan! Vesimelonit tarvitsevat paljon lämpöä, ovathan ne trooppisten maiden kasveja. Samoin paprikat kaipaavat paljon lämpöä jo taimikasvatusvaiheessa.

Idätysvaiheessa parhaaksi paikaksi on osoittautunut kylppärin lattia. Se on paitsi lämmin, myös paikkana hämärä, jota jotkut siemenet kaipaavat itääkseen. Sitten kun siemenet ovat lähteneet itämään, siirrän ne joko pohjois- tai eteläikkunalle riippuen paljonko kunkin lajin taimet kaipaavat valoa ja lämpöä. Eli paprikat eteläpuolelle ja tomaatit pohjoispuolelle. Viimeisimpänä laitoin kasvihuonekurkut, maissit ja kesäkurpitsat itämään. Loput siemenet menevätkin suoraan avomaalle kesäkuun alussa säistä riippuen.

Esikasvatuksessa on siis tällä kertaa:

-tomaatti (Moneymaker)

-tomaatti (Roma)

-kirsikkatomaatti

-paprika

-kuukausimansikka (Rügen)

-maissi (Golden Bantam)

-kesäkurpitsa (Black Beauty)

-vesimeloni

-ruusukaali (Groninger)

-kasvihuonekurkku (Kiinalainen käärme)

-ryhmäsamettikukka (Carmen)

Jännä nähdä miten kylmempi kevät vaikuttaa, että pääseekö näitä viemään kesäkuun alussa jo ulos. Säiden mukaanhan tässä edetään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti