tiistai 10. marraskuuta 2020

Kylppärikatsaus

Kylpyhuoneesta en olekaan vielä laittanut kuvia lähinnä siksi, että siellä ei ole vielä lamppua ja on siten aika hämärää kuvailla. Instagramin puolellakin on kyselty kylppärin pohjasta, joten tässä nyt muutama kuva! 


Kylppärin pohja on kyllä toiminut hyvin. Varmaan wc-nurkkaus olisi ollut kätevä myös heti ovensuussa, jotta sukat eivät kastuisi, jos käy siellä kun lattia on märkä. Tosin äkkiä lattia toisaalta kuivuu, kun on lattialämmitys. Kaksi suihkua on ollut tosi toimiva juttu lasten kanssa. Samoin oli hyvä mahduttaa pikkuinen käsienpesuallas vessanurkkaukseen. Olisihan tuossa väljemminkin tietysti wc-kalusteet mahtuneet olemaan, mutta nyt nurkkaan mahtuu vielä kylpyamme tai poreamme, jos sellaisen joskus siihen haluaa.

Muistan sen tunteen kun tajusimme, että budjetti ei enää jousta rakentamisen loppuvaiheessa muutaman aiemmin tulleen yllätyksen vuoksi, emmekä pystyneet palkkaamaan laatoittajaa kylpytiloja laatoittamaan. Niinpä laatoitukset koko kylppäriin ja kodinhoitohuoneeseen oli tehtävä itse. Vedeneristysten laittaminen oli minulla nakkina ja se olikin varsin mukavaa hommaa, vähän kuin maalaamista. Vedeneristykset oli toisaalta alunperinkin kyllä tarkoitus tehdä itse. Tässä muistutuksena Viekkaita vedeneristyksiä -postaus vedeneristysten laitosta. 

Hyvinhän laatoitukset näin jälkikäteen ajatellen saatiin tehtyä itsekin. Näissä kylppärin laatoissa pystyimme muutenkin säästämään, kun valkoinen laatta on II-luokan laattaa. Kalliimpaa aaltokuvioista laattaa on vain kaistaleena seinässä. Saippuasyvennyksessä ja lattiassa on lisäksi vähän Majakiven jokikiviä.





Sauna ei vielä ole käytössä, siellä on edelleen muurin ja kiuasseinän laatoitukset tekemättä sekä lauteet ja kiuas laittamatta. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa ja ennen lopputarkastusta ainakin tehdään saunakin valmiiksi. Saunan katossa on tähtivalot kyllä jo toiminnassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti