sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Ulkokalusteet kuin karamellit


Näin talven keskelle tässä kesäinen tuunausprojekti. Uudistin mökille vanhat ulkokalusteet ja niistä tulikin kuin uudet. Tai vielä parempaa; uudistetut, joissa ajan patina kuitenkin näkyy ja tuntuu. 

Kalusteiden huoltomaalaus on varsin helppoa. Suurin vaiva on hioa entistä maalipintaa pois uuden alta. Näiden ulkotuolien ja -pöydän maali oli jo niin lohkeillutta, että irtomaalin sai helposti rapsutettua ja hiottua pois. Samalla huolsin tuolit muutenkin eli kiristin löystyneet ruuvit, tuolit tukevoituivatkin kunnolla. 

Maalina on Tikkurilan Helmi-kalustemaali. Olen aiemminkin maalannut Helmillä ja nyt huomasin lukea purkin kyljestä, että Helmi käy myös metallin maalaukseen. Uudistinkin samalla yhden ruostuneen lyhdyn. Sama juttu metallia maalatessa eli ensin raaputetaan ja hiotaan entinen lohkeillut maali pois ja sitten pääseekin maalaamaan. 

Tällaisissa ulkokalusteissa Helmi on kyllä ihan omiaan; pinnasta tulee tosi kestävä ja vettä hylkivä. Ajattelin ensin sävyksi vähän hillitympää tai ainakin syvempää sinistä, mutta purkkia avatessa sävy osoittautui tällaiseksi karkkiväriksi. Vaan tästä tuleekin enemmän lomatunnelmaa, eli oikein hyvä näin. Melkeinpä kaikki kesävieraani olivat kalusteita käyttäneet, joten ihan onnistunut tuunaus varmaankin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti