maanantai 4. maaliskuuta 2019

Puista pumpulia

Yhteistyössä Huntonin ja Ekoeristeen kanssa

Yläpohjan teko vei oman aikansa, mutta nyt ollaan siinä pisteessä, että on saatu puhallusvillat paikoilleen. Huntonin Nativo puhalluseristeen puhalsi meille Ekoeriste OyNativon puhalluseriste on luonnonmukainen ja allergisoimaton. Tähän eristeeseen tutustuimme vuosi sitten Lahden raksamessuilla ja se vakuutti meidät jo silloin. Aiemmasta Eristeeksi puukuitua -postauksesta voit lukea tarkemmin perustelumme valinnalle.


Ensin yläpohjaan puhallettiin puoli metriä eristettä. Nativo puhallusvilla tulee tällä hetkellä Suomeen kokonaan Norjasta. Norjassa valmistetussa eristeessä ei käytetä ollenkaan booria, palonestoaineita siinä toki on mukana. Kuvassa täytetään erkkerin päädyn sisäseinäonteloita yläkautta.
Miikka Rikman Huntonilta ja Toni Salstola Ekoeristeeltä.Sami Salstola toimi tällä kertaa puhaltajana. Erkkeriin kattotuolien väliin tuli myös reilusti puhalluseristettä. Puhallus suoritettiin ontelopuhalluksena sisäkautta. Paikkasimme reiät myöhemmin teippaamalla niihin palat ilmansulkupaperia.Tämäkin tärkeä työvaihe on siis valmis ja talossa on nyt lämmintä jatkaa sisätöiden parissa. Lisäksi tiiveysmittaus ja talotoimituksen viimeinen erä ovat tulossa, joten mikäpä tuossa lämpimässä odotella ja väliseinien runkoja nikkaroida.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti