maanantai 26. marraskuuta 2018

Sisätyövaihetta ja lisää laattoja

Sisätyövaihe totta vie on hidasta näpertämistä. Tässä listattuna viime aikoina tehtyä: putkien saumojen ja seinien vierustojen tiivistykset massalla, Huntonin levyeristeiden askartelu erkkerin kohdalle, johon ei puhallusvillaa saa laitettua. Ilmanvaihtoputkitusten laitot, piippujen pellitykset ja piipunhatut paikoilleen, neljä kappaletta ilmanvaihtokanavien läpivientejä katolle. Teippausta ja vielä lisää teippausta, kaikki ikkunat ja ovet on nyt teipattu tiiviiksi. Rinnalla on tehty ulkona viemäröinnit ja imeytyskenttä valmiiksi. Takkatulen äärelle ollaan päästy, kun takkaa on koepoltettu parin viikon ajan. Sen voikin piakkoin rapata.


Loput laatat kylppäriin ja tekniseen tilaan. Ihmeellistä, kun ostoslistalla on ollut jo lopullista pintaa, eikä vain piiloon jääviä tarvikkeita. Ihan ei vielä päästä lattioita laatoittamaan mutta onpahan laatat valmiina. Teknisen tilan lattia tosin on maalämpöpumpun kohdalta laatoitettu, jotta saadaan kohta taloon lämmöt päälle. Vedeneristyksiä voisi kyllä jo alkaa laittamaan kylpyhuoneen seiniin, eli niitä pääsee jo piankin laatoittamaan. 

Laatta Leevistä Jyväskylästä löytyivät nämäkin ihanat lattialaatat ja Majakiven jokikivet. Meillä oli eteiseen jo edulliset laatat hankittuna, mutta aloimme miettiä, että sittenkin pinnaltaan karheampi laatta on varmempi valinta. Jottei varmasti ole liukas lumisillakaan kengillä. Laatta Leevissä ihastuimme beigesävyiseen kivimäiseen Pietra Vals Sabbia 60x60 laattaan ja samalta valmistajalta on 10x10 kokoiset laatat tekniseen tilaan harmaana. Mattavalkoiset seinälaatat ja jokikivet kylppärin koristeeksi hankittiin nekin samalla kertaa.

Seuraavaksi jatkuu yläpohjan ilmansulkupaperien laitto ja rimoitus sekä väliseinien teko. Kylpytilojen laipion alaslasku odottaa vuoroaan sekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti