maanantai 10. joulukuuta 2018

Kourut koekäytössä ja sitä sun tätä

Tuossa eräänä kuulaana päivänä tuli katseltua keväällä asennettuja Vesivekin Arvo-alumiinikouruja, jotka ovat lupausten mukaisesti pysyneet puhtaan valkoisina. Oikein siisteiltä näyttävät, ei ole raitoja tullut niihin ollenkaan! 
Sisällä väliseinien teko on aloitettu teknisestä tilasta, jotta lämmityksen saa päälle taloon. On sitten mukavampi työskennellä ja lisäksi lattiavalussa on kiteinä kosteutta, joka kuivuu parhaiten lattialämmityksen avulla. 

Teknisen tilan vedeneristykset ja laatoitukset tehtiin vain siihen nurkkaan, johon maalämpöpumppu tulee, jotta loppu osa lattiasta saa vielä kuivua. Kipsiseinien kittauksen makuun pääsi taas pitkästä aikaa, tätä hommaa onkin luvassa myöhemmin lisää. Tekniseen tilaan laitettiin nyt Huntonin hieman vahvempi ja paloturvallisempi Fermacell kipsilevy. Vielä ei olla tilattu viimeistä talotoimituspakettia, jossa tulevat kipsilevyt muihin väliseiniin.Fermacell -levyissä käytetään näille levyille tarkoitettua omaa tasoitetta.

Ulkona imeytyskenttä ja viemäröinnit ovat käyttövalmiit. Sisällä taasen kertyy pintamateriaaleja lavojen päälle asennusvuoroaan odottamaan. Ilmansulkupaperien ja ilmanvaihtoputkiston laitot alkavat olla valmiina. Seuraavaksi siirrytään laipioiden koolaukseen ja muiden väliseinien tekoon, väliseiniin tulee Huntonin Nativo -puukuitueristelevyt. Nyt on jo havaittu, että ne ovat miellyttäviä työstää.Kylpytilojen huonekorkeus on hieman matalampi, joten laipion rakenne on ilmansulkupaperi, alaslasku ja sitten laitetaan vielä höyrysuluksi alumiinipaperi. Alaslasku on käytännössä vain puusta tehty runko, jolla huoneen laipio saadaan alemmaksi.Keittiön seinä jää kuusipinnalle, seinä on käsitelty Osmo Colorin värittömällä Uviwax uv-suojavahalla. Vaha jätti luonnollisen kiillon puun pintaan ja sen tosiaan on tarkoitus estää tai ainakin hidastaa seinän sävymuutoksia.Aivan ei siis jouluksi päästä kotiin, mutta matka muuttovalmiiseen ei lopulta ole enää kovin pitkä ja tuo matka lyhentyy jokainen ruuvi ja teipinpala kerrallaan. Mukavaa joulun odotusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti