perjantai 12. lokakuuta 2018

Laattoja kylpytiloihin

Yhteistyössä Jyväskylän Laatta Leevin kanssa

Lattiavalun vielä kuivaessa ajatukset suuntautuvat pikkuhiljaa laatoituksiin. Jyväskylän Laatta Leevistä tilasimme jo aiemmin kesällä kylppärin ja kodinhoitohuoneen lattialaatat. Myymälässä on paljon esillä laattoja ja muita kylpyhuonetarvikkeita ja verkkokaupasta saa myös tilattua tuotteita. 

Päädyimme italialaisen Terratinta Ceramichen Betontech white sekä Betonepoque white/grey -laattoihin. Yksivärisiä Betontech- laattoja tulee kylpytiloihin ja kodinhoitohuoneeseen. Tai laatoissa on kyllä sävyn vaihtelua ja elävyyttä, jota toivoimmekin. Laatta on väriltään white, mutta on pikemminkin vaaleanharmaa. Kylpytilat tulevat kokonaan vaaleanharmaalla laatalla ja kodinhoitohuoneeseen tulee lisäksi alla näkyviä Betonepoque -kuviolaattoja, joista sommitellaan 'matto' lattialle. Uskomme tämän kuviollisenkin laatan olevan tarpeeksi hillitty, jotta se säilyy sopivana annoksena käytettynä ajattoman tuntuisena. 



Laatoissa on kyllin karhea pinta, jotteivat ne ole liukkaita, mutta tuntuma jalan alla on kuitenkin todella miellyttävä. Nämä kriteerit olivatkin meillä tärkeimmät lattialaattojen valinnassa. Betontech ja Betonepoque -laatoissa on suoraan leikatut reunat, joka mahdollistaa laatoituksen pienellä saumanraolla. Saumausaineeksi valitaan varmaan laattaa tummempi sävy. Myös laatan koko miellyttää, kovin paljoa ei löydy kylpytiloihin soveltuvaa 20x20 senttimetrin kokoista lattialaattaa. Meille tulee pesuhuoneeseen normaali lattiakaivo ja tällä laattakoolla saa vielä kaadot lattiakaivon ympärillä hyvin tehtyä. 



Lattialaatat onkin nyt muutoin hankittu, paitsi wc:n lattiaan. Katselimme Laatta Leevissä jo tätä espanjalaista laattaa yksivärisenä. Laatassa on lämmin beigeen vivahtava sävy ja tämäkin on teräväreunainen laatta. Saunan palomuurin kivipinta on hankintalistalla sekin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti