tiistai 5. kesäkuuta 2018

Puuliiteri saapuu

Yhteistyössä Piha-Tuurin kanssa

Talossa kun on vielä melkoisesti nikkaroimista jäljellä, ajattelimme päästä tässä kohta hiukan helpommalla piharakennuksen kanssa. Haaveissa on rakentaa joskus autokatos, jonka yhteydessä on varastotila. Mutta sille ei ole nyt siivua budjetissa eikä haettuna vielä rakennuslupaakaan. Niinpä tilasimme valmisvaraston, joka on yhdistetty varasto ja puuliiteri. 



Etsiessämme netistä sopivaa liiteriä ihastuimme oitis tähän somaan varasto/liiterimalliin. Tilasimme tämän yhdeksän neliön kokoisen liiterin alkukeväästä Pohjanmaalla Tuurin Kyläkaupan vieressä sijaitsevasta Piha-Tuurista, jonka valikoimissa on monenlaisia ja eri kokoisia piharakennuksia. Rakennuksen toisella puolella on kätevästi varastotila ja toisella puolella puuliiteri, jossa on tuulettuvat seinät. 

Pohja valmisteltiin niin, että maa tasoitettiin ensin kaivinkoneella, kivet poistettiin ja tuotiin täytemaata. 20 pilariharkkoa valettiin betonilla umpeen edellisenä päivänä. Harkkojen päälle leikattiin palat talotiivisteestä estämään kosteuden nousemista harkosta liiterin rakenteisiin. Pohja tasoiteltiin vielä haravalla, tärytettiin, laitettiin suodatinkangas, päälle sepeliä ja harkot paikoilleen. Tällaisen piharakennuksen on oltava tarpeeksi kaukana talosta, joten mittasimme että vaadittu etäisyys jää ja varasto onkin nyt 10 metrin päässä talosta. 











Harkkojen laitto oli vielä vaiheessa kun kuljetus saapui, mutta kuljettaja odotti kunhan saimme harkot aseteltua ja hän auttoi myös säätämään liiteriä nostettaessa kohdilleen. Rakennus siirrettiin siis nosturilla suoraan valmiiksi paikoilleen. Kätevää! Liiteri on kyllä todella nätti. Se on pohjamaalissa, joten maalaaminen ja katon pellitys ovat ainoat jutut, mitä tälle rakennukselle tarvitsee tehdä. Piha-Tuuri toimittaa myös kattopellit valmiiksi asennettuna, mutta emme olleet tilausvaiheessa varmoja tuleeko varastoon sama pelti kuin talossa vai joku muu.

1 kommentti:

  1. Tuohan on kivan mallinen liiteri! Me ollaan mökille mietitty uutta varastoa puille, nyt meillä on semmoinen vanha teräshalli siellä. Puussa olisi hieman enemmän tunnelmaa.

    VastaaPoista