torstai 24. toukokuuta 2018

Putkituksia paikoilleen

Tavoitteena on saada piakkoin lattia valetuksi ja kuivumaan. Keskitymme siis täysin tähän, viime viikolla raudoitukset saapuivat tontille odottelemaan ja eristelevyt ovat jo pitempään vartoneet vuoroaan. 

Pohja laaseroitiin, vietiin ylimääräistä sepeliä pois ja tiivistettiin pohja niiltä osin, josta ei tarvinnut kaivaa putkiuomaa. Nyt ovat paikoillaan viemärien runkolinja, takan korvausilmaputki, saunan kiukaan korvausilmaputki sekä muutkin viemäriputket ja lattiakaivot. LVIS-asentajamme mittasi viemäriputkien kaadot kohdilleen. Seuraavaksi vielä kaivetaan radonputki paikoilleen. Sitten päästään latomaan eristelevyjä paikoilleen!

Takan korvausilman kanssa oli hieman pohdintaa, sillä alunperin tarkoitus oli laittaa muoviputkea ja takan alle metalliputkea. Kuitenkin 160 putkikoossa oli hankaluuksia löytää sopivia osia, jotka soveltuvat alapohjaan asennettavaksi. PVC osia ei saa käyttää alapohjassa laatan alla ja jostakin syystä 160 koossa löytyy lähinnä PVC osia ja PE- muovisia putkia. Lisäksi kiinnitys piti saada Vilpe Ross tuuletuspaaluun ja liitokset tiiviiksi, ettei mahdollinen radonkaasu tule takan kautta sisään. Tavalliset peltiset ilmanvaihtokanavat eivät taas kestä tuolla maan alla. Onneksi ilmanvaihtokanavia löytyy myös rosterisina, joista takankorvausilman reitti nyt sitten tehtiin. Kanava on erikseen eristetty vielä koteloimalla, erityisesti tuon viemäriputkien kanssa tapahtuvan risteymän vuoksi ja estämään pakkasta hiipimästä alapohjaan.

Lopuksi vielä LVIS-asentajaltamme kokemuksen kautta tullut asennusvinkki. Pienillä suodatinkankaan suikaleilla putket saa pysymään paikallaan, kun niitä peitellään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti