lauantai 6. tammikuuta 2018

Tontille sähkö

Taloon johtava sähkökaapeli on kaivettu maahan ja mittarikaapin asennus on käynnissä. Pian tontille saadaan sähkö! Kieppi on alumiini AXMK 4x35 S kaapelia. Tämä on vaadittua paksumpaa, niin kestää paremmin vikavirtoja myös kauimmaisessa pistorasiassa.
Sähkö ei kovin kaukana ole tähänkään mennessä ollut, kun tontin halki menee ilmakaapeli. :D Mutta sähkön saaminen tarkoittaa liittymämaksun maksamista ja sähköyhtiö pystyttää yhden lisätolpan ja toisen paikkaa siirretään. Ensi viikolla pitäisi olla sähkö kytkettynä. Mittauskeskus odottaa myös asennusta, kunhan sille tehty teline saadaan maahan pystyyn. Teline tehtiin muista hommista ylimääräiseksi jääneistä tarvikkeista.

Samalla kaivuun vaivalla ojaan laitettiin valmiiksi kaapelia ulkovaloille. Tuota kaapelia ei tarvitse niin syvälle laittaa kuin talokaapelia, jonka suositeltu syvyys on minimissään 70 senttiä maanpinnasta routimisen vuoksi. Päälle lapioitiin hiekkaa parikymmentä senttiä ja sähkökaapelit merkitään aina lopuksi merkkinauhalla. Sähkökaapelit saa itse laittaa, mutta kytkennät tekee tietenkin aina sähkömies. 

Pihaan on tulossa neljä Airamin Kallio -pollarivalaisinta ajotietä reunustamaan ja niille on nyt varaukset valmiina. Väliä lampuille tulee yhdeksän metriä, kävimme pimeässä testaamassa yhdellä lampulla ja aggregaatilla, että miltä näyttää ja mikä väli olisi sopiva. Kokeilevaa valaisusuunnittelua. :) Lupaan kohta lopettaa nämä kaivantojen esittelyt, mutta vielä jotakin kaivettavaa on jäljellä! Tontilla kävi tällä viikolla toisenlaistakin kaivuukalustoa, niistä lisää myöhemmin.Kaapeli valoille on nostettu suojaputkissa lenkkinä ylös. Tuo katkaistaan valojen asennusvaiheessa ja valot kytketään rinnakkain. Valojen ohjaus kiertää mittauskeskuksen kautta talolle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti