sunnuntai 14. elokuuta 2022

Kasvitauluja

Nyt vähän sisustusjuttuja pitkästä aikaa. Kesällä löytyi eteisen ennen tyhjää seinää somistamaan mänty -aiheinen kasvitaulu.


Olen etsinyt jo pitemmän aikaa kirppareilta jotakin mielellään luontoaiheista opetustaulua tähän eteisen seinälle, mutta sopivaa kuva-aihetta ei oikein ole tullut vastaan. Niinpä kesällä Mikkelin Kenkäveron myymälästä löytyi tällainen uustuotantoa oleva mäntyaiheinen kasvitaulu, joka on oikein kiva sekin. 

Koulujen kasviopin opetustaulukuvitukset ovat Ebba Masalinin käsialaa. Masalinin kuvitukset ovat hienoja, tunnelmallisia, voimakkaita mutta samalla herkkiä. Taidemaalari ja kuvittaja Ebba Masalin syntyi Mikkelissä 1873 ja nämä hänen mustapohjaiset 1900-luvun alussa koulujen opetustauluihin tekemänsä kuvitukset ovat varmastikin hänen tuotannostaan tunnetuimpia. 

Ostin taulun lisäksi muutaman postikortin erilaisilla kasvikuvituksilla. Näitä voikin sitten kehystää ja laittaa seinälle myöskin. Taito Itä-Suomi painattaa taulujen ja korttien lisäksi Masalinin kuvituksia myös tekstiileihin kuten pussilakanoihin ja keittiöpyyhkeisiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti