lauantai 5. maaliskuuta 2022

Jäälyhtyjä

Tässä näin maaliskuun pakkasille helppo ja kaunis talvinen sisustusvinkki ulos. Eli itselläni hieman välillä unholassa ollut klassinen jäälyhty, josta saa tuunattua astetta jännittävämmän laittamalla jotakin koristeita sankoon jäädyttämisvaiheessa. Koristeet voivat olla havuja, ruusuja, tulppaaneita, kanervia tai vaikka käpyjä. Tässähän on vain mielikuvitus rajana!

Oma lempparini on käyttää jo hieman nuupahtaneita leikkokukkia tähän. Yli 15 asteen pakkasessa jäälyhty jäätyy yleensä päivän ja yön aikana, sitä pienemmissä pakkasasteissa menee useampi vuorokausi. Tällä kertaa tein jäälyhdyn havuista. Havut pysyivät hyvin ämpärin pohjalla itsekseen. Mikäli käyttää jotakin täyttövaiheessa pintaan nousevaa koristetta, kannattaa laittaa vaikka ämpärin kansi tai joku muu paino päälle, jotteivat koristeet karkaa ylös.

Kun lyhty on jäätynyt, on hyvä ottaa hetkeksi ämpäri sisälle ennen kuin aikoo sen sangosta kipata. Tällöin jää irtoaa hieman sangon reunoista ja kippaus onnistuu helposti. Koristeltu jäälyhty on kaunis muutenkin, mutta voi toki sen kynttilänkin sinne laittaa myös. Näin kevättalvella on jo niin valoisaa, ettei paljoa kynttilöitä tulekaan enää käytettyä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti