tiistai 14. joulukuuta 2021

Joulukoristeluja ja lahjavinkkejä

 Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä


Tontut ja porot ovat jo valmiina joulua odottelemassa ja tunnelmaan virittämässä. Joulukuusen koristeet voisikin seuraavaksi kaivaa esille piirongin laatikoista.

Jos joku kaipaa vielä lahjavinkkejä lasten paketteihin, tässä muutama vinkki. Mauri Kunnaksen Koiramäen ja Herra Hakkarainen -kirjat ovat olleet meillä ihan kestosuosikkeja. Etenkin kirjat, jotka eivät ole ihan kuvitteellisiakaan, vaan joista oppii samalla oikeista historian tapahtumista. Pienempänä kirjojen kuvituksissa riittää katselemista ja moneksi illaksi yhteisiin satuhetkiin luettavaa. Ja sitten kun lapsi osaa itse lukea, on niistä taas uudenlaista iloa.

*Koiramäen Suomen historiassa etenkin Vasa -laivan tarina on osoittautunut kiinnostavaksi ja jännäksi. Vasa -museo on kyllä vaikuttava paikka, jossa kannattaa ehdottomasti käydä Tukholmassa. *Koiramäen lapset kaupungissa -kirja ostettiin joskus Raumalta kirjakaupasta, se onkin ollut opettavainen läpileikkaus entisajan tapoihin ja maaseudun ja kaupungin vuorovaikutukseen yhteiskuntarakenteissa ja samalla tietenkin Kunnaksen kirjat ovat aina takuuvarmasti hauskoja tarinaltaan ja sattumuksiltaan. *Herra Hakkaraisen seitsemän ihmettä taas opastaa maailman ääriin ja *Etusivun juttu hauskalla tavalla toimittajan työhön ja lehtitalon arkeen. Kirja on -90 -luvulta, muttei tunnu mitenkään liian vanhentuneelta, vaikkei ihan samalla tekniikalla kaikkia työvaiheita tehdäkään.

*Hama-helmet ovat olleet pitkään meillä mieleistä puuhaa. Jos nämä eivät ole kaikille tuttuja, lapsi voi tehdä siis helmillä kuvion alustalle ja aikuinen silittää leivinpaperin läpi valmiin askartelun. Näistä voi tehdä niin kuusenkoristeita kuin avaimenperiäkin tai ihan muuten vaan kivoja juttuja.

Kummilapsen toive oli Monopoly Junior -peli, joten se päätyi lahjakääreeseen tänä vuonna. Pelistä on myös olemassa hauska *Pipsa Possu -versio. Tätä sitten pelailemaan porukalla, kiva nähdä miten versio eroaa aikuisten vastaavasta, jota onkin tullut paljon pelattua aikoinaan. Lautapelit muutenkin kuuluvat joulun aikaan ja ovat mukavaa yhdessä tekemistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti