torstai 21. marraskuuta 2019

Keittiöpalapeli

Yhteistyössä Jyväskylän Puustellin kanssa

Keittiö alkaa olla meillä nyt kodinkoneita vaille valmis. Jotain pientä vielä on laittamatta kuten sokkelilaudat. Puustellin kalustetoimituksen mukana tuli hyvät asennusohjeet ja teimme siis asennuksen itse. Tiskiallas ja liesituuletin (Falmecin Polar-V 35) tulivat meillä Puustellin paketin mukana. Puiset ovenkahvat ja kodinkoneet hankimme muualta. Jääkaapin paikka on alla kuvassa ikkunoiden välissä. Tuohon mahtuu juuri side by side -mallinen jääkaappi pakastimella.Kun tapasimme aikaa sitten suunnittelukäynnillä Jyväskylän Puustellissa keittiösuunnittelijamme Ville Pohjosen, oli toiveemme tietenkin saada toimiva keittiö lapsiperheelle. Niinpä esimerkiksi jääkaappi siirrettiin Villen ehdotuksesta keskeisemmälle paikalle lähemmäs hellaa ja keittiön pöytää, kuin mitä alkuperäisessä talon pohjakuvassa oli ajateltu. Keittiö muuttui samalla saarekemalliseksi ja on kyllä paljon toimivampi näin! Voit lukea aiemman postauksen suunnittelukäynnistämme täältä.

Vaikka vielä ei ollakaan päästy kokkailemaan, tuntuvat keittiön mittasuhteet ja tiskialtaiden, hellan ja jääkaapin välimatkat sopivilta toisiinsa ja ruokapöydän paikkaan nähden. Jännäsin sitä, miltä saarekekeittiö tuntuu ja tosi hyvältä ja näppärältä vaikuttaa! Saareke on varmasti myös kätevä tarjoilupöytä juhlissa. Keittiön yksityiskohtina saarekkeeseen tuli olkkarin puolelle kaapistot maitolasisilla ovilla. Keittiön pyörivä kulmakaappi on mainio kattiloiden säilytykseen, tässä Mondo 90 karusellimallissa ovi pyörähtää kokonaan kaapin sisään avattaessa ovea. 

Asennukseen on käytetty Puustellin ohjeen mukaan Würthin AW20 ruuvauskärkeä, jota kaikki toimitetut ruuvit ovat, pois lukien saranoissa olevat ristipäät. Kaapit on asennettu suoraan kiinni hirsiseinän puolella siten, että sidelistoissa on 16 millimetrin reikä, jolloin ruuville jää tilaa liikkua. Alimmissa hirsissä liikkumavaran tarve on kuitenkin pienempää. Kuvassa näkyy myös kulmakaapin taakse kiinnitetyt sidelistat pöytätason tueksi. Taso on liimattu tuossa kohdin sidelistoihin. Hirsiseinällä on myös tuet pystyssä siten, että alin kiinnitys on kiinteä. Väliseinässä sidelista on kiinni kiinteästi, painumavara on huomioitu jo väliseinän rungossa.

Ovien saranoissa ja vetolaatikoissa on hyvät säätömahdollisuudet, säädöt on meillä vielä tekemättä.

Kunhan loput laatoitukset ovat valmiit, saadaan kodinhoitohuoneen kalusteetkin paikoilleen. Nekin on meillä Jyväskylän Puustellista. Laitan myöhemmin kuvat keittiöstä kodinkoneineen ja kodinhoitohuoneesta, kun sinne asti pääsemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti