sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Maalia pintaan

Kipsilevyseinien tasoitukset ovat loppusuoralla, joten maalausvälineet voitiin kaivaa esille ja korkata uusi purkki Virtasen Sisustusmaalia, joka sopii kipsilevy- ja betonipinnoille.



Kipsilevyseinien pohjamaaliksi ja perusväriksi tulee paperi f497 ja parille seinälle tehosteeksi laasti X487 ja sade J490 sekä vaatehuoneeseen mustikkamaito X425. Lisäksi eteisen puolipaneeli maalataan sävyllä onyksi G396.






Kodinhoitohuoneen seinien alarajaan tulee kosteussulku, joka nostetaan vähän seinälle ja se jää listan alle.




Siinä seinä pohjamaalattuna. Miellyttävää maalattavaa oli tämäkin Virtasen maalitehtaan pellavainen öljytemperamaali ja tuoksu on maalatessa melko mieto. Tämä on vesiohenteinen ja kiiltoasteeltaan silkinhimmeä maali. Uuden kerroksen voi maalata kolmen tunnin päästä edellisestä.



Laipioiden panelointi edistyy sekin ja saatiin vähän kullanarvoista talkooapuakin tähän työvaiheeseen. :) Ennen panelointia väliseinien ja katon rajaan on vielä laitettu eristeeksi suikaleina samaa Hunton Nativoa, jota tuli muutenkin väliseinien sisään. Teknisen tilan väliseinien päälle tosin laitettiin kivivillaeristettä.

1 kommentti:

  1. Maalaaminen on mielestäni rempan paras osuus. Siinä pääsen ainakin itse olemaan ihan kunnolla avuksi. Meillä täällä Turussa pitäisi sipaista teollisuusmaallia ulkovaraston pintaan, mutta nyt ei ole kyllä säät sitä sallineet. Nuo vaaleat sävyt on kivoja sisätiloihin kun luovat avaran tunnelman.

    VastaaPoista