keskiviikko 1. elokuuta 2018

Lattiavalu

Valupäivä sujui hyvin, aamulla alkoi hommat ja muutaman tunnin kuluttua koko lattia oli liipattu. Samalla valulla liippaajamme tekivät kaadot märkätilojen lattioihin. Kolme autollista jouduttiin tilaamaan betonia, kaksi ei aivan riittänyt. Betonia on lattiassa nyt noin 11 senttiä ja vahvennetuissa kohdin kymmenen senttiä lisää.

Seinät suojattiin ylös asti kolme metrisellä muovilla, lähinnä ajateltiin ettei hiontapölykään sitten sotkisi seiniä. Tolpat unohtuivat kuitenkin olkkarista suojata, varmaan olivat liian näkyvällä paikalla. :D Joten niihin piti äkkiä kääräistä muovia kun betoni oli jo tolppien kohdalla tulossa. Muita edellispäivän valmisteluja oli kurasyöpön asennus paikoilleen maakuivabetonimassan kanssa.

Valun liippaamisen jälkeen helteessä odoteltiin muutama tunti ennen kuin pinta hierrettiin tasaiseksi. Siitä muutaman tunnin jälkeen oli tasaista ammattilaisten jäljiltä.

Valun jälkihoito on tärkeää ja meille opastettiin parin viikon aika jälkihoidolle. Meillä sattuikin tämän kesän hellesäät valun ajankohtaan, joten kastelukannut olivat tarpeen. Heti seuraavana aamuna lattia kasteltiin ja laitettiin suodatinkangas, jonka päälle levitettiin muovit kosteuden haihtumisen estämiseksi. Parin päivän kuluttua valusta lattia on hiottava ja teimme tuon työvaiheen itse. Vuokrasimme hiontakoneen paikallisesta konevuokraamosta. Aika urakka oli, mutta tulipa tehtyä ja säästöjä tuli itse tehden. Eli muovit otettiin pois hionnan ajaksi, jonka jälkeen taas kastelu ja muovit takaisin paikoilleen vielä viikoksi. Nyt vain odotellaan, että kuivaa varmasti kunnolla. Puoli vuotta ainakin, ennen kuin mitään laattoja tai parketteja laitetaan. Kun lattia on reilassa, nostetaankin katseet kohti varsin keskeneräistä laipiota. :D Ilmastointikanavasuunnitelmat on tehty ja putket tilattu. Niitä aletaan asentamaan, jotta saisimme laipion kiinni ja Huntonin puhallusvillat paikoilleen. Tavoite on myös saada syksyn edetessä talo ulkoapäin valmiiksi eli maalaukset loppuun ja vuorilaudat nikkaroitua. Maalaaminen ei ole onnistunut helteellä, kun maali kuivuu liian nopeasti. Iltaa vasten on vähän käyty maalailemassa, mutta yölämpötilatkin ovat olleet maalin kannalta hankalat. Virtasen Maalitehtaalta varoiteltiin mahdollisista maalipintaan syntyvistä kuplista, kun lämpö kuivattaa uudesta puusta erilaisia kaasuja ennen kuin maali on kuivunut. Mutta onpa ollut ihana aurinkokesä, maalailla ehtii syksylläkin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti