perjantai 7. heinäkuuta 2017

Kesäisiä hetkiä tontilla

Lämpimistä päivistä ja kesästä on koitettu nauttia lievästä kaaostilasta huolimatta. Ihmeen vähän toisaalta häiritsee, että osa tavaroista on nykyisessä kodissa, osa jo viety rakennusajan majapaikkaamme ja kaikki on vähän hujanhajan. Nelitassuiset huiskuhännätkin tuntuvat miettivän tilannetta. Toisaalta oma olo on rauhallisempi kuin aikoihin, on kiitollinen ja onnellinen siitä, että päästään pian aloittamaan oman kodin rakentaminen.Meillä on rakennuslupa! Ja aloituspalaverikin sovittuna. Aloituspalaveri pidetään rakennusvalvonnan kanssa ja mukaan tulee rakennustarkastaja, me itse sekä pääsuunnittelija/vastaava mestarimme. Palaveerauksen jälkeen käydään tontilla tekemässä katselmus. 

Tässä kesähetkiä tontilta, lasten kanssa käytiin tutkimassa tulevia leikkipaikkoja ja pihapuita. Löytyipä metsämansikoitakin evääksi, vaikka myöhässä kypsyvät kyllä tänä vuonna.Harkkoperustuksesta on luovuttu ja sittenkin päädytty betonimuottiperustukseen. Siitä sitten lisää tuonempana. Viikonlopun ohjelmassa on käydä merkkaamassa talon nurkkien paikat tontille. Viemäröintejä ja muita ihanuuksia on suunniteltu tällä välin. :) Onko kokemuksia Unidrainin tai Vieserin lattiakaivoista? Unidrainin MatLine älykäs kuramattokin vaikuttaa mielenkiintoiselta. Ensinhän ajateltiin jättää ritilä kodinhoitohuoneesta pois, mutta viime kevät oli aika kurahousurumbaa ja sai toisiin aatoksiin, eli taidetaanpa sittenkin laittaa Kurasyöppö tai vastaava. :)

2 kommenttia:

  1. Ihana juttu kun homma etenee! :) Jänniä aikoja! Ja kohta vasta alkaa tapahtumaan kun tontin raivaus alkaa. Saako ennen aloituskokousta kaataa puita tontilta kun rakennuslupa jo on?

    VastaaPoista
  2. Jänniä aikoja on kyllä! Tuota en tiedä, olisiko raivaamisen saanut aloittaa ennen kokousta, mutta tänään oli kokous niin nyt ainakin voi. Ensi viikolla alkaa tapahtumaan :)

    VastaaPoista