lauantai 24. kesäkuuta 2017

Pohjapiirrustus

Kovasti polttelee jo päästä tekemään jotain konkreettista, mutta vielä on hetki jaksettava pyöritellä papereita rakennusluvan ollessa edelleen käsittelyvaiheessa. Muuttolaatikoita nostellessa pääsee sentään jo vähän tekemisen makuun ja tajuaa, että tosiaan suunta on kohti uutta kotia. Kirpputorille lähtee sellaista tavaraa, jota ei ole tarvetta uuteen kotiin kantaa, tärkeimmät vaan.

Tässä pohjapiirros lopullisine muokkauksineen ja vertailun vuoksi alla alkuperäinen pohja. Terassi on piirretty jatkumaan koko kulman alueelle. Kuisti on muutettu puolilämpimäksi verannaksi ja eteisestä on poistettu väliseinä. Nyt ei varmaan ole enää ahdasta, vaikka koko perhe haalareineen päivineen ja kissa ja koira on eteisessä yhtäaikaa. :) Käynti työhuoneeseen on olohuoneen pariovista. Hetken kävi jo mielessä, että olisiko sittenkin riittänyt kolme huonetta ja 120-130m2, mitä monet nelihenkisetkin perheet nykyään rakentavat. Mutta kyllä työhuoneeseen ja näihin neliöihin on sittenkin tyytyväinen. Kun kumpikin tehdään töitä etänä ja kotoa käsin, niin on erillinen huone tärkeä. Ja saahan verovähennyksiinkin työhuonevähennyksen huomioitua. 

Taloa jatkettiin hieman, jotta makuuhuoneet suurentuvat. Tekniseen tilaan mennään sisäkautta, joten yksi ulko-ovi vähentyi. Kylppäristäkin poistettiin seinänpätkä, jotta saadaan varattua tila poreammeelle. Mies toivoo kahta suihkua ja nekin näyttävät mahtuvan kylppäriin. Talotoimistusta allekirjoitettaessa ei vielä tiedettykään, mitä följarit ovat, vaikka niitä tuli tietämättään ihailtua yhdessä esittelytalossa. :D Finnlamellin Veijolta sekin selvisi, että ne ovat seinään pultatut pystypuutuet, jotka estävät hirsitalon pitkien seinien pullistumista. Ne voi laittaa joko piiloon tai näkyville. Me haluttiin ne koristeeksi ulkoseinälle, joten följarit on piirretty näkyviin.

Keittiösuunnitelmaa on käyty tekemässä ja hyvältä vaikuttaa, mutta muutamia ratkaisuja jäätiin vielä pohtimaan. Näillä näkymin meille tulee saareke, joka on leveämpi kuin kuvassa nyt ja jääkaappi siirtyy ruokapöydän viereen, pakastin jää kauemmas.

Toivon mukaan metsänraivaus on pian ovella. Kesälle on luvassa ainakin koostetta Mikkelin asuntomessuilta ja talon ulkomaalipohdintaa. Aurinkoisia päiviä!
Kuvat: Finnlamelli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti