tiistai 25. huhtikuuta 2017

Seinä sinne, toinen tänne - pohjaratkaisun hiomista

Selailimme erilaisia pohjaratkaisuja läpi uudestaan ja uudestaan, kunnes vastaan tulla tupsahti Finnlamellin omakotitalojen luonnospankista Hirsikoti 156. Se tuntui heti sopivalta pohjalta! Pohjapiirrustusta on nyt muutaman kuukauden ajan vielä muokattu, piirros on ollut keittiön pöydän kulmalla. Siihen on aina ohimennen merkitty jotain ja lapsetkin on käyneet piirtämässä omat merkintänsä. Nyt talo on niin toiveidemme mukainen ja rakennuspiirrustukset tekeillä! Kriteerit talolle olivat ei liikaa neliöitä, mutta kuitenkin neljä huonetta: lapsille omat, päämakuuhuone ja työhuone. Vaatehuone haluttiin makuuhuoneen yhteyteen, tai minä lähinnä toivoin. :) Ekstrana pohjapiirroksessa on vaatehuoneesta pääsy kodinhoitohuoneeseen, sitä tuskin olisimme itse keksineet. Se vaikuttaa tosi näppärältä ratkaisulta.

Korkea olohuone ja takka keskellä taloa oli myös toiveina. Itse pidän tyylillisesti vanhasta arkkitehtuurista, pitsihuvilatunnelmasta ja sen sellaisesta, mies vähän modernimmastakin. Tässä jotenkin yhdistyy kummankin toiveet, talon julkisivulla on koristeellisempi ilme ja takasivulla modernimpi ilme. Kolmioseinän ikkunoiden mallia pyöriteltiin pitkään ja tuuletusikkunoiden paikkaa vekslattiin pariin otteeseen. Nyt alkaa olla ikkunanpaikatkin viilattu kohdilleen. Haluamme yksikerroksisen talon, niin tässä mallissa on mukavaa kun taloon tulee kuitenkin näennäisesti korkeutta koristeikkunan ja olohuoneen korkeiden ikkunoiden myötä. Omien toiveiden mukaisten muutosten tekeminen on hoitunut tosi jouhevasti ja kärsivällisesti Finnlamellin puolelta! 


Sitten alkuperäiset kuvat talomallista Finnlamellin sivuilta, näitä siis on vielä tuunattu. Terassia on suurennettu ja taloa hieman venytetty, jotta huoneiden koko suurenee. Tekniseen tilaan mennään sisäkautta ja eteisestä on poistettu väliseinä. Myöhemmin tulossa kuvat muutosten jälkeen, stay tuned.     Kuva: Finnlamelli.fi
  Kuva: Finnlamelli.fi
 Kuva: Finnlamelli.fiEi kommentteja:

Lähetä kommentti