tiistai 25. huhtikuuta 2017

Ei merta edemmäs sisustusideoille

Toisin sanoen sisustusta nykyisestä kodista. Seitsemän vuotta sitten rapsutettiin tapettia urakalla kattavan pintaremontin muodossa rivitaloasunnossamme. Niinpä seinien kittaus (tuskastuttavaa hommaa!), maalaus (tosi mukavaa), tapetointi (kieli keskellä suuta) ja parketin asennus (mies osaa tämän) ovat tuttua hommaa, ja nämä työt tehdään talossakin mahdollisimman pitkälle omin voimin. Niin ja tällä kertaahan onkin helpompaa, kun ei tarvitse entistä parkettia purkaa alta, eikä kolmea kerrosta tapettia rapsuttaa pois. :) Mutta työvaiheet ennen noita loppusilauksia onkin sitten vieraampia, joten paljon on opittavaa!

Sisustuksesta aatellaan, että mitäpä sitä hyvää vaihtamaan. Kun on viihtynyt näissä sävyissä, ei ole tarvetta muuttaa uuden kodin perustilmettä ja väripalettia. Ihan vitivalkoista ei kaivata, ja mustakaan ei kiinnosta. Sen sijaan lämmintä valkoista seiniin ja pari tehosteseinää, joissa mahdollisesti hillityt herraskartanotyyliset tapetit. Lastenhuoneisiin tulee enemmän väriä, lapset saa itse miettiä omien huoneitten sisustusta. Nyt on ehdotettu porkkanan ja mansikan väriä seinille, katsotaan vuoden päästä mitkä värit on pop. :) Muuten seinät saa olla aika hillittyjä, ettei väreihin kyllästy. Helpompaa kuitenkin vaihtaa verhoja ja sisustustyynyjä, kuin seiniä maalailla. Vaatehuone voisi myös olla väripilkku.

Lattiamateriaali on jo päätetty, sama Kährsin hyväksihavaittu tammiparketti kuin nykyisessä kodissa. Tulee kotoinen olokin varmasti, kun on tuttu lattia. Koivuparkettia harkittiin hetki, vaan kyllä tammen lämmin sävy ja tuntuma vie voiton. Koiran kynnen jäljet ja muut kolhutkin näkyy ihmeen vähän tammiparketissa. Ihan saman nimistä mallia Como ei Kährsiltä enää löytynyt, mutta lähes vastaavasta sai laskettua lattioille hinnat jo omaan budjettitaulukkoon. Ei ole kalleimmasta päästä, joten hinta laminaattiin verrattuna ei lopulta ole kovin suuri. Joku European Naturals Collectionista, oisko Verona
 tai Vienna lähimpänä. Keittiöönkin tulee parketti. Joku vuosi sittenhän keittiöihin näytettiin laitettavan aina laatat, mutta me halutaan puun lämpöä varpaiden alle kokatessakin.

Miettimistä silti riittää, kun uutta tekee. Erityisen innolla ja huolella suunnitellaan kylpytiloja. Innolla siksi, kun ei ole aiemmin suunniteltu ja huolella siksi, että kylppärin laatat on kyllä se kohta, mistä aikakausi helposti paljastuu. Vaaleanharmaa on voitolla lattialaattoihin, eteiseen suuria laattoja ja kylppäriin pienempiä. Kylppärin seiniin sitten varmaan laitetaan vaaleaa suurehkoa laattaa ja piristeeksi suihkuseinälle pari pystykoristeraitaa luonnonkivistä. 
Sitä aikaa kun remontoitiin, oli just tullut markkinoille Tikkurilan maalaussabluunat. Sabluunaideaa voiskin toteuttaa vaikka lastenhuoneissa. Tässähän on nyt aikaa suunnitella omat sabloonat hauskoista aiheista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti