keskiviikko 18. maaliskuuta 2020

Muuttovalmis

Välillä on ollut kieltämättä aikoja, jolloin on miettinyt valmistuuko talo koskaan. Silti tietäen, että tietysti valmistuu. Ja nyt on sen aika! 



Rakennusvalvonta suorittaa siis käyttöönottokatselmuksen, jonka jälkeen saa muuttoluvan taloon. Katselmuksen tarkoitus on varmistaa, että talo on turvallinen asua ja kaikki asumiseen tarvittava on kunnossa kuten talonumerointi, lumiesteet, talotikkaat paikoillaan, tulisijojen ja hormin suojaetäisyydet kunnossa ja käyttöveden laatu tarkistettu. Ja että talon tekniikka toimii niinkuin pitääkin. 

Lopputarkastusta varten meillä on vielä pari vuotta aikaa tehdä loput ulkohommat kuten pihan laitot, terassien rappuset ja kaiteet sekä puuttuvat ulkomaalaukset valmiiksi. Teimme päätöksen laittaa kaikki listatkin ennen muuttoa paikalleen, ettei sitten tarvitse joskus ihmetellä, että tuostakin listat vielä puuttuvat. :D Sisältä vähän vielä kesken on ainoastaan sauna.




Tässä aiemmin lupaamani kuvat valmiista keittiöstä ja kuva myös kodinhoitohuoneen kaapeista, kummatkin on meillä Jyväskylän Puustellista hankittu. 

Talon valmistumisen myötä tämä raksablogi hiljenee. Pidän Hirsiä Aurinkokalliolla Instagram-tilin edelleen ja siitä voi laittaa seuraamispyynnön. Tosin kirjoitan vielä blogiin postauksen meidän Thebenin LUXOR Living talotekniikasta, kunhan olemme asuessa sen ominaisuuksiin tarkemmin tutustuneet. Kiitos siis jo tässä vaiheessa kaikista kivoista sähköposteista, instaviesteistä sekä muusta palautteesta ja kannustuksesta, mitä olemme blogista ja projektistamme saaneet näiden lähes kolmen vuoden aikana! Ja kiitos teille kaikille, jotka olette konkreettisesti auttaneet hartiapankkina työmaalla tai henkisesti alusta asti kannustaneet, tiedätte kyllä keitä tarkoitan.<3 Erityiskiitos tietysti myös kaikille yhteistyökumppaneille! 

Nyt on aika keskittyä asumiseen ja miettiä vihdoin aivan muita asioita kuin rakentamista! Kun koronatilanne vaikuttaa tällä hetkellä kaikkeen, on jotain hyvää siinä että nyt voi ainakin keskittyä täysin kotona olemiseen ja lepäämiseen. Meilläkin kun itse tehdään etätöitä ja eskarilainen on nyt kotiopetuksessa ja nuorempikin pois hoidosta, niin kevät kuluu meillä perheen kesken kotoillessa.

Kiitos tästä matkasta ja onnea ja voimia kaikille omiin taloprojekteihinne, remontteihin tai mitä ikinä elämässä onkaan menossa!

Ps. Teen vielä Theben -talotekniikkapostauksen tässä pikapuoliin, olethan siis vielä kuulolla. :)




2 kommenttia:

  1. Voi ompa kaunis ja kodikkaan näköinen talo teillä! Ystäväpariskunnan talonrakennusurakassa on myös lähenemässä käyttöönottokatselmus - tämä siis kaiketi sisältää myös sähköasennusten käyttöönoton? Termi pomppasi keskustelusta korvaani. Onnea vielä uudesta kodista teille!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ja kyllä, jäi mainitsematta tuo sähköasennusten tarkastus ja käyttöönotto, se toki kuuluu myös käyttöönottotarkastukseen.

    VastaaPoista