maanantai 16. joulukuuta 2019

Kompostointi kuntoon

Yhteistyössä UK-Muovin kanssa

Olemme tottuneet lajittelemaan jätteet huolellisesti ja koska mullalle tulee olemaan pihan laitossa kukkapenkeissä tarvetta, niin oman kompostorin hankinta tuli ajankohtaiseksi näin talon valmistumisen myötä. 


Päädyimme UK-Muovin kotimaiseen Greeny -kompostoriin. UK-Muovi Oy on vuonna 1963 perustettu perheyritys, jonka tehdas on Iisalmessa. Yrityksen valikoimissa on muitakin tuotteita kuten laitureita, ponttoneita, hiekkalaatikoita ja rakennuseristeitä. Meidänkin talon yläpohjassa viemärin ja radonin tuuletusputket on eristetty kätevillä UKOREX LVI -eristeillä.

Greenyn tilavuus on 250 litraa ja sitä on saatavilla väreissä viinisakka, laastinharmaa ja kataja. Me valitsimme viinisakan, joka onkin kiva väri ja kuviointi kompostorin kyljessä on soma. Kompostori on malliltaan ilahduttavan tilava ja tukeva. Kompostorissa on lämpömittari, multaluukku, ilmanvaihdon säätö sekä huoltolaatikko tarvikkeille. Kompostori on valmistettu polyeteenimuovista ja eristetty polyuretaanilla. Mukana tuli selkeät ohjeet kompostointivinkkeineen, joten aloittelevakin kompostoija pääsee hyvin hommassa vauhtiin.








Greeny sopii ympärivuotiseen kompostointiin, joten pääsemmekin heti testaamaan keittiöjätteen kompostointia näin talvipakkasilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti