perjantai 13. heinäkuuta 2018

Valua kohti osa 2

Huhhuijaa, onpa ollut raskas työvaihe valmistella pohja valua varten! Neljä kerrosta on laitettu Finnfoam-levyjä. Vesiputkitukset, raudoitusten laitot ja suojaukset eli seinien muovitukset ja putkien päiden suojaukset kuuluvat tähän työvaiheeseen myöskin. Pientä ja suurempaa näpertämistä ja väliseinien paikkojen mittauksia, jotta putket tulevat oikeille kohdille. Lattiakaivojen sivuyhteet on kytketty ja putket yritetty tukea oikeille kohdille. Sivuyhteiden avaukseen näppärin työkalu oli 32 millimetrin viemäriputkesta 45-asteen kulmassa leikattu työkalu ja vasara. 

Raudoitukset aloitettiin laatan paksumpien kohtien raudoittamisella ja sitten porukalla kannettiin ja ladottiin 6 millimetrin raudoitusverkot sisään. Surrikoukulla sidottiin raudoitukset kasaan, käytännössä raudoituksissa oli vähintään parille henkilölle yhdeksi päiväksi hommia. Lisäksi vesiputket on yritetty tukea mahdollisimman hyvin, etteivät ne liiku valuvaiheessa.

Tässä kuvassa on jo raudoitukset paikoillaan ja seinät suojattu muovilla. Siniset napit ovat Warmian lattialämmityskiinnikkeitä, jotka toimivat samalla raudoituksen korokkeina. Yksinkertaisesti ne painetaan raudoituksen päältä paikalleen eikä tarvitse pujotella raudoituksen alle. Tuon työvaiheen suoritti lattialämmitysputkiston asentaja, lattialämmityksestä lisää seuraavaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti