keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Talolta alkaa näyttää

Työmaalla on ollut touhua, tohinaa ja tekemisen meininkiä. Tuloksiakin näkyy! Aiemmassa työmaapostauksessa näkynyt aurinkoinen sää vaihtui lumipyryihin. Pihaa on saanut kolailla päivittäin ja lapioida lunta sisältä talosta. Mutta ei se varmaan yllätys ollut, että talvella tulee lunta. :) Helpompaa kyllä lumen kanssa on kuin vesisateen, silloin stressaisi hirsien kastumista. Pakkaslumi lähtee helposti harjaamalla pois.
Kolmessa päivässä, hirsitoimituspäivä mukaan lukien, kehikko oli kasattu. Lastin purkuun meni kuutisen tuntia. Hirret kiinnitetään toisiinsa puisilla vaarnatapeilla ja nurkissa on kierretangoilla kiristys. Paketeista löytyivät nuo kivat ylempänä kuvassa näkyvät följarien kilvetkin. Nykyään följarit piilotetaan usein seinärakenteeseen, mutta me halusimme ne nimenomaan näkyviin koristeeksi. 

Seuraava projekti oli laittaa paikoilleen olohuoneen neljä pilaria, jotka ovat siis kantavaa rakennetta. Alemmassa kuvassa näkyy pilaritolpat. Valetut betonilimput siirrettiin nosturilla paikoilleen ja passattiin oikeaan kohtaan. Nosto tapahtui ihan tangon kierteeseen käyvällä nostorenkaalla. Kattotuolien ja päätykolmioiden asennus on vauhdissa. Luulisi ainakin, että valmiiksi kasatut päätykolmiot nopeuttavat töitä. On tämä niin jännää aikaa! 

PS. Instagramin puolelle tulee kuvia vähän ennakkoon jutuista, joita blogin puolelle ehtii kirjoittamaan viiveellä perusteellisemmin. Seuraa toki @hirsia_aurinkokalliolla. Kattotuolitkin ovat jo vilahtaneet kuvissa, kerron niistä seuraavassa postauksessa. Instagramissa on kiva itsekin seurailla teitä muita rakentajia, hienoa nähdä miten hommat työmailla edistyvät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti