torstai 22. huhtikuuta 2021

Lempilohipiirakka

 Ajattelin jakaa lempparilohipiirakkaohjeeni näin kevään kunniaksi. Tässä siis ohje tosi maukkaaseen suolaiseen leivonnaiseen!


Pohja:

Valmis piirakkapohja tai itse tehden perinteinen quiche lorraine -pohja:

100g margariinia/voita

2 dl vehnäjauhoja (teen tämän usein gluteenittomana versiona, jolloin käytän Semperin gluteenitonta hienoa jauhoseosta)

2 rkl vettä

hyppysellinen suolaa

Nypi voi ja jauhot muruseokseksi, lisää vesi, ripaus suolaa ja sekoita tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

noin 200g lohta - itse käytän yleensä kylmäsavulohen jämät tähän, varmasti muukin lohi käy.

1 makea tomaatti tai muutama kirsikkatomaatti pilkottuna

1 sipuli

sitruunamehua (joko valmista mehua tai 1 sitruunan mehut puristettuna)

200g creme fraichea

150g juustoraastetta

2 kananmunaa

1tl Dijon-sinappia tai vaikka Turun tulista sinappia

tuoretta tilliä

(suolaa, jos käytit muuta kuin valmiiksi suolattua lohta)

jauhettua mustapippuria

ripaus jauhettua valkopippuria

Sitten vaan levitetään pohjan päälle lohet, tomaatit, silputtu sipuli ja tillit. Kulhossa sekoitetaan creme fraiche, sitruunamehu, sinappi, pippurit, kananmunat ja juustoraaste ja kaadetaan seos pohjan päälle. Paistetaan 200 asteessa 30-40 minuuttia. Tillin ystävät voivat lisätä lopuksi päälle vielä tuoretta tilliä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti