keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Varpaiden alle

Yhteistyössä Warmian kanssa

Valintamme talon lämmitysratkaisuksi on vesikiertoinen Warmian lattialämmitys. Odotan kyllä oikein sitä, että syksyisin säiden viiletessä lämpö kohtaa ensimmäiseksi viluiset varpaat! Aikaisemmissa kodeissa meillä ei ole lattialämmitystä ollut kuin kylppäritiloissa, joten se on kauan odotettu tuttavuus koko talon lämmitykseen. Muutenkin alkaa jo jännittää, miltä talossa tuntuu sitten asua. :) Maalämmönkin sanotaan tuottavan varsin miellyttävää ja tasaista lämpöä.

Warmia Oy on perustettu vuonna 2003 ja yritys tarjoaa palveluita lattialämmityksen suunnittelusta toteutukseen asti. Meillekin on tulossa Warmian kumppaniasentaja sommittelemaan lämmityskomponentit paikoilleen, kunhan pohjan teossa siihen asti päästään. Warmian lattialämmitykselle annetaan 10 vuoden toimintatakuu, kun suunnitelma ja asennus ovat Warmialta. Lattialämmitys suunniteltiin meidänkin taloon yksilöllisesti, jotta se olisi mahdollisimman taloudellinen käytössä.

Toimitukseen kuuluu lattialämmityssuunnitelma, jossa piirit on mitoitettu laskennallisesti ottaen huomioon putkien virtaamat ja energia tarve. Lisäksi suunnitelma huomioi piirin putkien tiheyden paikossa, joissa tarvitaan enemmän lämpöä, kuten ikkunoiden edustat. Näin voidaan putkien koko ja pituudet mitoittaa oikeaksi ja samalla määrittää kuinka monta erillistä säätöpiiriä taloon tarvitaan. Kylpyhuone myös pidetään erillisenä piirinä, jotta sen lämpö voidaan pitää muita piirejä korkeampana. Jos aikataulu pitää, piakkoin siis asennetaan lattialämmityskomponentteja.Muutenkin lattia-asiat ovat edistyneet, kun kodinhoitohuoneen ja kylpytilojen lattialaatat on tilattu. Kerron myöhemmin lisää näistä laatoista, joilla teemme ikäänkuin mattokuvion muuten vaaleanharmaaseen laatoitukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti