Vedeneristykset ja laatoitukset etenevät tasaiseen tahtiin. Vedeneristykset voi laittaa itse, kunhan tekee työn huolella ja ohjeitten mukaan. Vedeneristyksistä tehdään lopputarkastusta varten oma tarkastusasiakirjansa, jossa ilmenee eristyksen paksuudet otetuista koepaloista. Meidän käyttämässä vedeneristeessä ensin laitetaan huolella harjattuun ja imuroituun lattiaan primer-aine, joka on meillä kosteussulku, ensimmäinen kerros laimennettuna ja kuivuttuaan toinen kerta ohentamattomana. Sama juttu seiniin. Teemme vedeneristykset Weberin MS ja WP -tuotteilla.
Varsinaisen vedeneristyksen tekeminen alkaa askartelemalla nurkkiin ja saumoihin vahvikekankaat, lattiakaivoihin tulee meillä Vieserin omat vedeneristyslaipat ja lopuksi telataan koko alue vedeneristeellä. Seiniin vedeneristeen paksuudeksi vaaditaan vähintään 0,4 mm ja lattiaan vastaavan mestarin pyynnöstä meillä 0,5 mm.
Kuivuttuaan pinnoista otetaan siis koepala, jonka paksuus mitataan ja liitetään dokumentteihin. Meillä seiniin tuli vaadittava paksuus kahdella ja lattioihin kolmella telauskerralla. Kunhan eristys on kunnolla kuivunut, pääseekin laatoittamaan! Weberin verkkosivuilta löytyy hyvät työohjeet vedeneristyksen tekemiseen.
Tällainen koepala otetaan eristeestä ja korjataan sitten kohta levittämällä vedeneristettä pensselillä.
Osa pinnoista on laatoitettu ja kuvassa oleva eteisen lattia jo saumattukin. Meillä on ollut apuna laatoituksessa kuvassa näkyvä laattojen tasausjärjestelmä. Nämä laatat ovat Jyväskylän Laatta Leevistä, laatta on nimeltään Pietra Vals Sabbia koko 60x60.